Saako yksi HBO Nordicin parhaista sarjoista jatkoa? Siihen ei tiedä vastausta vielä edes HBO:n johtaja

22.09.2020 09:15 | Muropaketin toimitus

HBO:lla ei ole tällä hetkellä suunnitelmia parhaan supersankarisarjansa jatkon suhteen.

HBO:n upea Watchmen-sarja voitti eilen yhteensä 11 Emmy-palkintoa, muun muassa parhaan minisarjan palkinnon, Regina Kingin voittaman parhaan naispääosanäyttelijän palkinnon sekä Yahya Abdul-Mateen II:n voittaman parhaan sivuosanäyttelijän palkinnon minisarjojen kategoriassa.

The Hollywood Reporter jututti asian tiimoilta HBO:n pomo Casey Bloysia, joka kertoo, ettei itsekään vielä tiedä, saako Watchmen mahdollisesti jatkoa. Sarjan pääpäsmäri Damon Lindelof kertoi jo ennen sarjan ensi-iltaa, ettei halua tehdä sitä kuin yhden kauden verran.

– Tämä on vaikea juttu. Minun on hankala kuvitella Watchmenin jatkuvan ilman Damonia, eikä kakkoskautta varten ole tällä hetkellä minkään sortin suunnitelmia. Oikeastaan kakkoskausi on väärä sana, sillä jos teemme lisää, niin se olisi taas aivan oma kokonaisuutensa, eikä mukana varmaankaan olisi samoja hahmoja. En tällä hetkellä tiedä saako sarja jatkoa, Bloys kertoo.

Muropaketin arvostelussa viime vuoden lokakuussa alkanut sarja keräsi kehut ja siitä todettiin muun muassa seuraavaa:

”Vaikka kuinka yritän, niin en tahdo keksiä Watchmenista oikein mitään moitittavaa. Sen näyttelijöistä kaikki ovat loistavia ja sarja näyttää aivan hiton hyvältä niin lavasteiden, maskeerauksen, tehosteiden ja varsinkin kuvauksen sekä leikkauksen osalta. Tunnelma on käsinkosketeltava, ja kuuden jakson aikana ehdin jo itkeä vuolaasti ja nauraa ääneen useamman kerran. Kaikesta huomaa, että tähän on syydetty rahaa oikein kunnolla, ja Lindelof todellakin on juuri niin kova Watchmen-sarjiksen fani kuin on väittänyt.”

Arvostelu: Watchmen on huippusarja, jota pitää katsoa useampi jakso putkeen – HBO Nordicin supersankariuutuus on vuoden positiivisimpia yllätyksiä