Uusimmat

Salasanojen jakaminen maksaa Netflixille vuodessa 1,6 miljardia dollaria – “Vapaamatkustajista” koetetaan päästä jatkossa eroon eri tavoin

Kuva: © Netflix

09.11.2019 10:03 Muropaketin toimitus

Suoratoistomarkkinat täyttyvät uusista tulijoista, mutta Netflixin kaltainen jättiläinen pitää kiinni siitä, ettei palvelussa näytetä mainoksia.

Uusia suoratoistopalveluita pukkaa nyt kuin sieniä sateella ja vanha jättiläinen Netflix joutuu miettimään omaa strategiaansa pitääkseen tilaajat kyydissä. Netflixin kuukausihinta on yksi kalleimpia, mutta palvelu pitää edelleen kiinni siitä, ettei siinä tultaisi näyttämään mainoksia.

Salasanojen jakaminen aiheuttaa Netflixille lisää taloudellisia menetyksiä. Comicbook.comin uutisen mukaan siitä syntyvä menetys on huima 1,62 miljardia dollaria vuosittain, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 10 % Netflixin 13,7 miljoonasta käyttäjästä jakaa salasanansa vähintään yhden ihmisen kanssa.

Netflix-johtaja Greg Peters sanoo, että suoratoistopalvelu jatkaa ongelman tutkimista: “Jatkamme tilanteen seuraamista ja etsimme kuluttajaystävällisiä tapoja päästä siitä eroon. Toistaiseksi meillä ei kuitenkaan ole mitään suuria suunnitelmia, että jotain tehtäisiin tulevaisuudessa eri tavalla.”

Kun markkinoille rynnivät nyt esimerkiksi Apple TV+ ja Disney+, suoratoistopalvelut ovat pakotettuja miettimään markkinointistrategioitaan jatkossa uudestaan.