Sauna-elokuvan ohjaajalle Hollywood-sopimus!

11.12.2008 15:55 | Muropaketin toimitus

saunaSauna- ja Jadesoturi-elokuvien ohjaaja AJ Annila on solminut kehittely- ja ohjaussopimuksen Adrift-nimisestä elokuvasta yhdysvaltalaisen Dimension Filmsin (mm. The Crow, Sin City, Halloween, Scream) kanssa. Dimension Films on osa Harvey ja Bob Weinsteinin omistamaa The Weinstein Companya (mm. Woody Allenin Vicky Christina Barcelona ja Quentin Tarantinon Inglourious Basterds).

Adrift on Beringin merelle sijoittuva trilleri, jonka tuottavat Mike Macari (mm. The Ring) ja Neal Edelstein (mm. MulhollandDrive).  Saunan käsikirjoittaja Iiro Küttner kirjoittaa Adriftin käsikirjoituksen uuden version Stephen Suscon (mm. Kauna) alkuperäiskäsikirjoituksen pohjalta. Elokuva perustuu Koji Suzukin (mm. The Ring, DarkWater) tarinaan.

”Weisteinilla ja Dimensionilla pidettiin kovasti Saunasta ja näkemyksestäni Adriftin suhteen. Kun saimme vielä Iiron kirjoittamaan käsikirjoituksen seuraavan version, on ohjaajana helppo olla innoissaan tästä projektista”, Annila toteaa.

Tällä hetkellä Suomen elokuvateattereissa esitettävä AJ Annilan Sauna on lohduton kauhutarina, joka on ihastuttanut yleisöä vahvalla visuaalisuudellaan. Elokuvan pääosissa nähdään Ville Virtanen, Tommi Eronen, sekä lähes 40 vuoden tauon jälkeen valkokankaalle paluun tekevä Viktor Klimenko.

Saunan tuottajina toimivat Tero Kaukomaa (Putoavia enkeleitä, Miehen työ, Jadesoturi) ja Jesse Fryckman Bronson Club tuotantoyhtiöstä ja elokuvan Pohjois-Amerikan levitysoikeudet on myyty yhdysvaltalaiselle IFC Entertainmentille.  Annilan aiemman ohjaustyön, Jadesoturin, oikeudet on myyty yli 60 maahan, mm. Yhdysvaltoihin, jossa se tullaan dubbaamaan englanniksi.

Annilan tulevien kansainvälisten elokuvaprojektien kanssa Bronson Clubilla ja Blind Spot Picturesilla työskentelevät tuottajat Jesse Fryckman ja Tero Kaukomaa kommentoivat ohjaajansa Hollywood- päänavausta seuraavasti: ”Hienoa että Sauna ja sen ohjaajan talentti otetaan vastaan näin isolla skaalalla yhdysvalloissa. Sopimus on todella hyvä uutinen myös Bronsonin ja Blind Spotin kannalta koska AJ:n jenkkidiili avaa varmasti uusia ovia tuleville projekteillemme.”

Annilan agenttina toimii yhdysvaltalainen ParadigmAgency ja hänen managerinsa on Amotz Zakai / Echo Lake Pictures.