Scarlett Johansson vaatii Disneyltä miljoonia dollareita – Mikki Hiiren lakimiehen mukaan korvausjutussa on kyse pelkästä pr-tempusta

09.08.2021 09:58 | Muropaketin toimitus

Scarlett Johansson syyttää Disneytä sopimus­rikkomuksesta.

Scarlett Johanssonin haastoi reilu viikko sitten Disneyn oikeuteen Black Widow -elokuvan esittämisestä Disney+:ssa. Johansson syyttää Disneytä sopimus­rikkomuksesta, sillä haasteen mukaan Disneyllä ei ollut lupaa julkaista Black Widow -elokuvaa samaaan aikaan suoratoistopalvelussa kun se sai elokuvateatteriensi-iltansa.

Nyt Disneyn pitkäaikainen lakimies Daniel Petrocelli sanoo Varietyn jutussa, että asian tuominen julkisuuteen ja sen puiminen netissä ennen lakitupaa on pr-temppu, jonka avulla Johanssonin lakimiehet yrittävät kiristää Disneyn sopimaan asian ja kirjoittamaan shekin.

– Kyseessä on tarkkaan harkittu pr-kampanja. Julkinen paine ei kuitenkaan muuta asiaa miksikään. Päivänselvät faktat löytyvät kaikki allekirjoitetusta sopimuksesta, Petrocelli puolustaa asiakastaan.

Lue myös: Arvostelu | Black Widow onnistuu lähes mahdottomassa, mutta Marvel-leffalla on myös ongelmansa

Black Widow tuli tarjolle teatteriensi-illan kanssa samaan aikaan Disney+:n Premier Access -osioon, eli siitä täytyy maksaa lisämaksu kuukausitilaushinnan lisäksi. Suoratoistojulkaisun on kerrottu vähentäneen Johanssonin palkkiosummaa noin 50 miljoonalla dollarilla.