Scifi-fanit odottavat Denis Villeneuven Dyyni-elokuvaa kieli pitkällä, mutta David Lynchiä ei voisi vähempää kiinnostaa – Taustalla vuoden 1984 elokuvan aiheuttamat traumat

21.04.2020 08:43 | Muropaketin toimitus

Uusi Dyyni saa ensi-iltansa vielä tämän vuoden puolella.

Viime viikolla ohjaaja-käsikirjoittaja Denis Villeneuven odotetusta Dyyni-elokuvasta julkaistaan kasa komeita kuvia. David Lynchia uusi Dyyni-filmatisointi ei kuitenkaan voisi vähempää kiinnostaa, kuten hän kertoo The Hollywood Reporterin jutussa.

Lynchin vuoden 1984 Dyyni-elokuva on hänen uransa ainoa teos, jossa ohjaaja ei vastannut kaikista päätöksistä.

– Uusi Dyyni ei kiinnosta minua pätkääkään, koska oma versioni oli pelkkää sydänsurua. Se oli epäonnistuminen, jossa en vastannut lopullisesta versiosta. Olen kertonut tämän stoorin miljardi kertaa – elokuva ei ole se jota lähdin tekemään. Pidän joistakin sen kohtauksista paljonkin, mutta se on silti täysin epäonnistunut teos, Lynch sanoo.

Uuden Dyynin on tarkoitus saapua teattereihin 18. joulukuuta. Elokuvassa esiintyvät muun muassa Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Zendaya, Jason Momoa, Dave Bautista, Javier Bardem, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling ja Josh Brolin.