Se-kauhuhitin jatko-osan ensi-ilta paljastettiin

26.09.2017 08:21 | Muropaketin toimitus

Pennywise-pellenpentele palaa piinaamaan luuseriklubin jäseniä syksyllä 2019.

New Line Cinema on paljastanut jättihitiksi muodostuneen ja kriitikoidenkin kehuman Se-kauhuleffan jatko-osan ensi-illan päivämäärän. Se-elokuvan budjetti oli vain 35 miljoonaa dollaria ja se on tahkonut lipputuloja jo nyt noin 478 miljoonaa taalaa, eli jatko-osa on itsestäänselvyys. Kirjan tarina oli alun perinkin tarkoitus jakaa kahteen eri elokuvaan, menestyi Se tai ei. Ensimmäisenkin osan ohjanneen Andy Muschiettin ja Gary Daubermanin käsikirjoittama kakkososa saapuu valkokankaille 6. syyskuuta vuonna 2019.

Kaksi vuotta voi tuntua pitkältä ajalta, mutta muita Stephen King -adaptaatioita on luvassa melkoinen määrä Sitä odotellessa. Tulossa ovat muun muassa Netflixin Gerald’s Game – ja 1922 -elokuvat, Mr. Mercedes -sarja pyörii parhaillaan Yhdysvalloissa Audience-kanavalla, The Mist -sarja on tarjolla Netflixissä ja kirjailija itse puuhaa yhdessä J.J. Abramsin kanssa Castle Rock -nimistä sarjaa.

Ohjaaja Muschietti kertoi jo aiemmin EW:lle yksityiskohtia Se-leffan kakkososasta, joka tapahtuu 27 vuotta ensimmäisen osan jälkeen. Sen pääosissa ovat edelleen samat hahmot, mutta aikuisina. Ohjaaja ei kuitenkaan aio hylätä ensimmäisen osan näyttelijöitä kokonaan.

Lapsinäyttelijät palaavat rooleihinsa ja heidät nähdään takaumissa, jotka ovat ohjaajan mukaan oleellinen osa elokuvaa, eikä vain helppo keino viihdyttää ensimmäisen leffan faneja. Vielä ei ole selvillä ketkä esittävät jatko-osassa hahmoja aikuisina, mutta heidän rooleihinsa kaavaillaan tuntemattomia näyttelijöitä, ei isoja nimiä.