Season Film Festival -nettifestarilla nähdään toukokuussa mm. uunituoretta laatuscifiä ja viime vuoden paras dokumentti

23.04.2021 09:59 | Muropaketin toimitus

Season Film Festival järjestetään tänä vuonna pääosin netissä toukokuun alussa.

Season Film Festival järjestetään tänä vuonna valtakunnallisena virtuaalifestivaalina 5.–9. toukokuuta. Verkko-ohjelmiston lisäksi festivaali pyrkii järjestämään elokuvateatterinäytöksiä, joista tiedotetaan tarkemmin maanantaina 26. huhtikuuta.

Festarin ohjelmisto on kauttaaltaan oikein laadukas, mutta Muropaketti suosittelee katsomaan ainakin nämä elokuvat:

The Pink Cloud

Brasilialaisen Iuli Gerbasen ennen pandemiaa, jo vuonna 2017 käsikirjoittama ja Sundancen leffajuhlilla tammikuussa maailmanensi-iltansa saanut The Pink Cloud -tieteiselokuva on ahdistavuudessaan aivan omaa luokkaansa. Vähän liiankin ajankohtaisessa leffassa ihmiset joutuivat sulkeutumaan koteihinsa vuosikausiksi pinkin myrkkypilven takia, joka tappaa hengitettynä välittömästi. Rotten Tomatoes -sivustolla elokuvan tuoreusprosentti on tällä hetkellä täydet 100, eli näkemästään on pitänyt jokainen kriitikko.

Gunda

Viktor Kossakovskyn ohjaama Gunda on viime vuoden parhaita, ellei jopa paras dokumentti, joka ei jostain käsittämättömästä syystä saanut Oscar-ehdokkuuta. Farmieläimistä kertova dokkari on niin kaukana moderneista luontodokumenteista kuin mahdollista, sillä mukana ei ole lainkaan esimerkiksi BBC:n nykyään ohjelmissaan jatkuvasti viljelemiä hidastuksia ja yltiödramaattista musiikkia. Gunda on uskomattoman kaunis ja koskettava elokuva, jonka pääosissa nähdään farmilla asustava Gunda-emakko porsaineen. Mustavalkoinen teos luottaa pelkkiin komeisiin kuviin ja taustaääniin, eikä sisällä lainkaan musiikkia, joka kertoisi mitä katsojan kuuluu tuntea.

Slalom

Ranskalaisen Charlène Favierin Slalom on päällisin puolin urheiluelokuva, mutta se kertoo kuitenkin ahdistelusta ja vallankäytöstä. Päähenkilönä nähdään Noée Abitan esittämä Lyz, 15-vuotias pujottelija joka aloittaa harjoittelun kovatasoisessa urheiluseurassa. Hänen valmentajansa Fredin ansiosta Lyz alkaa menestyä. Valmentaja ylittää kuitenkin sallitut rajat, käyttäen hyväkseen teinin epävarmuutta ja halua olla voittaja.

Avajaiselokuvana nähdään Elisabeth Mossin tähdittämä Shirley, erilainen biopic, joka on huuruinen kuvaus kauhukirjailija Shirley Jacksonista.

Festivaalin lipunmyynti on jo käynnissä. Jokaisena festivaalipäivänä Festival Scope -katselualustalle tulee tarjolle kaksi elokuvaa ohjelmistosta, ensimmäiset kaksi keskiviikkona 5. toukokuuta ja viimeiset kaksi sunnuntaina 9. toukokuuta. Elokuviin myydään rajallinen määrä lippuja ja ne ovat katsottavissa vain Suomessa.

Koko ohjelmisto, aikataulut ja liput löytyvät festarin omilta sivuilta.