Uusimmat

Selitetty: Tämän takia Batman v Superman oli niin helvetin masentava elokuva

13.04.2021 17:00 Muropaketin toimitus

Oscar-voittaja Chris Terrio on tehnyt käsikirjoituksen sekä Batman v Superman -elokuvaan että Zack Snyder’s Justice Leagueen.

Kun seuraa ohjaaja Zack Snyderin ja käsikirjoittaja Chris Terrion paljastuksia, alkaa ymmärtää paremmin, miksi vuonna 2016 julkaistu Batman v Superman: Dawn of Justice ja sitä seuraavana vuonna elokuvateattereissa julkaistu Justice League olivat aikoinaan niin suuria pettymyksiä.

Vanity Fairin haastattelussa Argon käsikirjoituksesta vuonna 2013 Oscarilla palkittu Terrio kertoo, kuinka Warner Bros. teurasti hänen Batman v Superman -käsikirjoituksensa siihen muotoon, missä se elokuvissa nähtiin. Studio nimittäin vaati elokuvasta leikattavaksi 30 minuttia pois, eikä tässä Terrion mielestä ollut mitään järkeä.

Terrio selittää myös, miksi elokuva oli teemaltaan niin masentava.

“Ajattelin sitä kuin kuumeunena tai kostotragediana. Minun piti miettiä, kuinka tehdä tarina, missä Bruce Wayne traumatisoituu Maahan tulevasta Kryptonin sodasta ja miksi hän uppoaa sellaiseen hulluuteen. Hänestä tulee kapteeni Ahab, eikä hän kuuntele järjen ääntä kuten Alfredia. Hän on kuin riivattu. Siksi elokuva on teemaltaan niin synkkä”, Terrio kertoo.

Hän kertoo, ettei halunnut tehdä mitään sitcomia siitä, että Batman ja Superman yrittävät tappaa toisensa.

“Ajattelin, että jos aion työskennellä tämän elokuvan kanssa, siitä pitää tulla synkkyyden ooppera ja siitä tulee epämukavaa katsottavaa.”

Terrio kertoo olleensa käsikirjoituksestaan ylpeä jättäessään sen käsistään, mutta studiopomot päättivät leikata sen 30 minuuttia lyhyemmäksi. “Eikä se sitten enää toiminut”, Terrio harmittelee. Hän myös viittaa tällä elokuvan osakseen saamaan kritiikkiin, jossa kommentoitiin käsikirjoituksen epäjohdonmukaisuutta.