Selitetty: Tämän takia Doctor Whon klassinen scifi-sankari on jatkossa nainen

19.09.2018 14:51 | Muropaketin toimitus

Doctor Whon lokakuussa alkavalla uudella tuotantokaudella Tohtorin roolissa nähdään Jodie Whittaker. Uudet jaksot näytetään Suomessa Ylellä päivä BBC:n ensi-illan jälkeen.

55 vuotta scifi-sarja Doctor Whon päähenkilö, salaperäinen, ajassa Tardiksellaan matkustava Tohtori on ollut mies. Lokakuussa sarjasta alkaa uudelta aikakaudelta 11:s tuotantokausi ja tällä kertaa rakastettua hahmoa esittää ensimmäistä kertaa nainen, Jodie Whittaker.

Digital Spyn uutisen mukaan hahmon oli määrä muuttua naiseksi joka tapauksessa. Sarjan showrunnerina toimiva Chris Chibnall kertoi, että päätös tuntui yksiselitteiseltä eikä lainkaan kiistanalaiselta.

Vastaava tuottaja Matt Strevens on samoilla linjoilla: “Tiesimme sisimmässämme, että nyt olisi oikea aika ja se tuntui oikealta ratkaisulta. Eihän hahmo edes ole millään tavalla sukupuoleen sidonnainen. Tohtori jos kukaan on sellainen hahmo, jota ei ole koskaan voinut määritellä sukupuolen perusteella. Tohtori on joustava sukupuolen osalta.”

Edellistä Tohtoria esitti Peter Capaldi, jonka lähtöpäätöksen jälkeen tuottajille oli päivänselvää, että seuraavan kerran Tohtori olisi naispuolinen.

Doctor Whon 11. tuotantokausi alkaa BBC Onella 7. lokakuuta. Suomessa uudet jaksot esitetään Ylellä päivän viiveellä Ison-Britannian ensiesityksestä.