Uusimmat

Selitetty: Tämän takia Frozen 2:n ensi-iltaa on saatu odottaa niin pitkään

02.10.2019 07:30 Muropaketin toimitus

Disney-animaatio Frozen sai ensi-iltansa vuonna 2013. Jatko-osa Elsan ja Annan tarinalle julkaistaan tänä jouluna.

Disneyn ihastuttava animaatiosatu Frozen saa jatkoa 25. joulukuuta. Frozen II:n juoni on toistaiseksi pidetty visusti salassa, eikä prinsessasiskosten tulevasta seikkailusta ole paljoa julkisuuteen hiiskuttu.

Comicbook.comin pitkässä haastattelussa elokuvan tekijät paljastavat, mitä kaikkea Frozen II:n tuotantoon on kuuden vuoden aikana liittynyt.

“Koimme, että tarinassa oli enemmänkin kertomista. Frozenin loppu oli todella vasta Elsan ja Annan tarinan alku, uudelleen toisensa löytäneinä siskoksina”, kertoo elokuvan tuottaja Peter del Vecho.

Elokuvan tuottajat kertovat kiertäneensä tutkimusmatkalla Norjassa, Suomessa ja Islannissa etsimässä inspiraatioita animaatiolle.

Frozenissa sekoittuvat keskenään perinteinen satu ja mytologiset hahmot. Tekijöiden mukaan Anna vastaa tuttua satuhahmoa, Elsa puolestaan myyttistä, usein traagista hahmoa. Elokuvan toinen ohjaaja, Chris Buck kertoo tulevan elokuvan sekoittelevan näitä lisää ja sijoittuvan tutun Arendellen lisäksi lumottuun metsään, mistä tyttöjen isä on kertonut näille lapsena.

“Elsa on onnellinen siitä, että hän on jälleen yhdessä siskonsa kanssa ja toimii rakkaan Arendellen kuningattarena. Hän alkaa kuitenkin kuulla sisimmässään outoa huutoa, minkä yleisö tunnistaa tulevan lumotusta metsästä kauan aikaa sitten”, animaation toinen ohjaaja, Jennifer Lee selittää. “Niinpä Elsa ja Anna sekä Kristoff, Sven ja Olaf lähtevät vaaralliselle matkalle.”

Leen mukaan elokuvan piti löytää itse itsensä tuotannon aikana, aivan kuten ensimmäinen Frozenkin teki. ”Emme ensimmäisen Frozenin aikaan tienneet oikeastaan ollenkaan, mitä maailma olisi elokuvastamme mieltä. Rakensimme elokuvat sillä tavoin, mihin itse uskoimme. Mukana on paljon aitoja tunteita ja todellista jakamisen kokemusta, aivan kuin ensimmäisessäkin elokuvassa”, Lee kertoo.

Alkuperäisen Frozenin lauluntekijät ovat mukana myös jatko-osassa. Frozen II:ssa kuullaan seitsemän uutta laulua.