Selitetty: Tämän takia It: Chapter Twon loppu oli elokuvassa erilainen kuin Stephen Kingin kirjassa

10.09.2019 20:01 Muropaketin toimitus

Andy Muschiettin ohjaama Se: Toinen luku eroaa loppunsa osalta Stephen Kingin alkuperäisestä romaanista.

Andy Muschiettin ohjaamat Se-elokuvat ovat olleet yllättävänkin uskollisia Stephen Kingin tiiliskivimäiselle alkuperäisteokselle. It: Chapter Twon nähneet Kingin kirjojen ystävät huomaavat kuitenkin selkeän eroavaisuuden elokuvan ja alkuperäisen romaanin lopetuksessa.

The Hollywood Reporterille antamassaan haastattelussa elokuvan käsikirjoittaja Gary Dauberman selittää, miksi hän päätti muuttaa loppukohtauksen elokuvaan. Kirjassa lopussa oleva Chüdin rituaali vaatii muun muassa vierailua toisessa todellisuudessa, mikä aiheutti elokuvan tekijöille päänvaivaa. Jotta kohtaus ei olisi mennyt liian hankalaksi selittää elokuvayleisölle, tekijät päättivät tehdä pienen muutoksen.

“Stephen Kingin lopetus on mahtava, mutta hän myös ottaa aikansa selittääkseen kaiken metafysiikan tapahtumien taustalla. Meillä ei ollut käytettävissämme sitä aikaa. Joten meidän täytyi tislata tarinaa sen avaintekijöihin. Halusin olla uskollinen Kingin luomalle hengelle ja luulen että onnistuimme siinä. Tällä tavoin sain itselleni rauhan siitä, että menin muokkaamaan alkuperäistä”, Dauberman kertoo.