Selitetty: Tämän takia Marvel Studios ei tehnyt Iron Man 4 -elokuvaa

25.11.2019 21:00 | Muropaketin toimitus

Robert Downey Jr.:n esittämä Tony Stark nähtiin kaikkiaan kymmenessä Marvel Studiosin elokuvassa. Näistä kolme oli Iron Manin sooloelokuvia.

Robert Downey Jr.:sta tuli Iron Manina Marvel Studiosille todellinen nappiroolitus. Hahmo on nähty kaikkiaan kymmenessä Avengers-elokuvassa ja se sai kolme omaa elokuvaa vuosina 2008-2013. Downeyn vetovoima yleisöön oli kova, mutta silti Marvel päätti, ettei neljättä Iron Man -elokuvaa tehdä.

Avengers: Endgamen käsikirjoittajat Christopher Markus ja Stephen McFeely selittivät Vanity Fairin haastattelussa, miksi Iron Man 4 jätettiin tekemättä.

“Piditpä kaikista 24 elokuvasta tai et, Marvel on rakentanut pääoman, joka on mahdollistanut sellaisenkin elokuvan tekemisen minkä pääosassa nähdään pesukarhu ja puu. Jos kyseessä olisi ollut joku toinen studio, Iron Man 4 olisi jo julkaistu. Mutta he päättivät, että ei, me kokeillaan myös näitä muita juttuja. Se, että pistää jollekin asialle pisteen ja sanoo, että mepä nyt lopetamme tämän ja otamme hahmoja pois pelistä, on mielestäni melko rohkeaa, mutta itsekkäästi ajateltuna se oli todella mahtavaa meille”, McFeely kertoo.

Markus lisää, että hänen mielestään asioilla pitää olla loppu: “Tarvitaan loppu tai tarina menettää merkityksensä. Loppu sementoi tarinan, ompelee sen yhteen ja saavuttaa huipun, ja hahmojen poistaminen pöydältä päättää heidän kaarensa.”

Downey nähtiin oman Iron Man -trilogiansa lisäksi elokuvissa The Incredible Hulk, The Avengers, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, Spider-Man: Homecoming, Avengers: Infinity War ja Avengers: Endgame.