Seuraava Batman-elokuva on suomalaisohjaajan tekemä

30.05.2013 14:00 | Muropaketin toimitus

Batman

Warner Bros. Picturesin pohtiessa mitä studio tekisi Christopher Nolanin Yön ritari -trilogian jälkeen, Suomessa tehtaillaan uutta Batman-elokuvaa jo täyttä häkää.

Fanipohjalta toteutettua Batman-lyhäriä Crime Alley on työstetty Suomessa jo jonkin aikaa. Englanninkielinen supersankariseikkailu pitäisi saada ulos syksyllä, ensin leffafestareille ja myöhemmin ilmaislevitykseen internetiin. Kestoltaan Crime Alley on noin puolen tunnin mittainen, ja sen budjetti on noin 10 000 euroa.

Crime Alleyn tapahtumat sijoittuvat Gotham Cityn maisemiin, kuusi vuotta Batmanin eläkkeelle siirtymisen jälkeen. Elokuvan kohtauksista yli puolet on jo kuvattu eri puolella Helsinkiä. Loput kohtauksista kuvataan kesäkuun aikana.

Hankkeen puuhamies Pekka Paalanen on helsinkiläinen elokuvantekijä, joka on lähtöisin Porvoosta. Hän on valmistunut ohjaajaksi Arcadan ammattikorkeakoulusta vuonna 2012. Paalasen aiempia töitä ovat mm. lyhytelokuvat Moonstone sekä Pitkä Tie – The Long Road. Crime Alleyn näyttelijäkaartista löytyy mm. Mikko Vihma, mallina paremmin tunnettu Anna Easteden sekä Miss Helsinki -kisassa viime vuonna kolmannelle sijalle noussut Alisa Ranta-Aho. Itse tuotantotiimi koostuu 30:stä alan ammattilaisesta.

Lisätietoja leffasta Crime Alleyn kotisivuilla.

Teksti: Tatu Junni

Muropaketin uusimmat