Uusimmat

Sevenin, Fight Clubin ja The Social Networkin ohjanneen David Fincherin uusi elokuva saa ensi-iltansa Netflixissä vielä tämän vuoden puolella

08.10.2020 09:01 Muropaketin toimitus

David Fincherin Mank-elokuvan pääosaa esittää Gary Oldman.

Collider kertoo David Fincherin odotetun Mank-elokuvan saapuvan Netflixiin 4. joulukuuta, jota ennen se nähdään ainakin Yhdysvalloissa myös valituissa teattereissa. Todennäköisesti mustavalkoisen leffan pääsee Suomessakin katsomaan valkokankaalta, jos koronavirustilanne sen sallii.

Netflix on esittänyt useita tunnettujen tekijöiden elokuvia myös Suomen teattereissa. Esimerkiksi viime perjantaina teatteriensi-iltansa sai Aaron Sorkinin The Trial of the Chicago 7, joka on katsottavissa Netflixissä vasta 16. lokakuuta.

Fincherin Mank-elokuva kertoo Orson Wellesin Citizen Kane -klassikkoelokuvan käsikirjoittaja Herman J. Mankiewiczistä, jota esittää Gary Oldman.

Tom Burke näyttelee Orson Wellesia ja muissa rooleissa mukana ovat muun muassa Amanda Seyfried, Lily Collins, Tom Pelphrey ja Charles Dance. Lisäksi leffassa nähdään Craig Robert Young, Sebastian Faure, Michelle Twarowska, Scarlet Cummings, Natalie Denise Sperl, Trevor Wooldridge, Ferdinand Kingsley ja Toby Leonard Moore.

Mank-elokuvan käsikirjoituksesta vastaa ohjaajan edesmennyt isä Jack Fincher ja muusikista Nine Inch Nailsin Trent Reznor ja Atticus Ross.