Simpsoneiden Michael Jackson -jakso sensuroidaan – Syynä HBO:n kohuttu dokumentti

08.03.2019 08:59 | Muropaketin toimitus

HBO:n Leaving Neverland -dokumentin aiheuttama kohu kasvaa.

Michael Jacksonista kertova Dan Reedin ohjaama HBO:n Leaving Neverland -dokumentti on aiheuttanut syystäkin melkoisen kohun. Pitkä, yli nelituntinen elokuva sisältää melko järkyttävää materiaalia, James Safechuckin ja Wade Robsonin kertoessa kuinka Jackson hyväksikäytti heitä lapsina.

Nyt Simpsonsien tuottajat ovat päättäneet sensuroida sarjan Stark Raving Dad -klassikkojakson, jossa Jackson toimi ääninäyttelijänä.

Sarjan tuottaja James L. Brooks kertoi The Wall Street Journalin jutussa, että jakson poistaminen on täysin looginen päätös. Se häipyy ainakin yhdysvaltalaisilta tv-kanavilta ja FXX:n Simpsons World -suoratoistopalvelusta. Jaksoa ei ole tarkoitus sisällyttää myöskään tuleviin fyysisiin Simpsons-julkaisuihin.

– Se tuntui ainoalta oikealta vaihtoehdolta. Työtoverini olivat kaikki samaa mieltä, Brooks kertoo.

Variety otti yhteyttä Al Jeaniin, toiseen Simpsonien tuottajaan, joka yhtyi kollegansa mielipiteisiin.

– Se on minulle rakas jakso, johon liittyy useita upeita muistoja. En yleensä ole minkäänlaisen sensuurin puolella. Kirjoja ei pidä polttaa roviolla, mutta tämä on meidän ”kirjamme”, josta voimme poistaa yhden luvun, Jean selittää.

Stark Raving Dad -jakso oli siitä erikoinen, että ääninäyttelijänä vierailleen Jacksonin nimeä ei mainittu alku- tai lopputeksteissä. Hän toimi psyykkisesti sairaan hahmon äänenä, joka kuvitteli olevansa Michael Jackson. Vasta vuosia jakson esittämisen jälkeen tuottaja Jean paljasti kyseessä olleen oikea Jackson.

Suomessa Finding Neverland -dokumenttia ei ole vielä esitetty, eikä se ole tulossa tarjolle ainakaan HBO Nordiciin.