UUSIMMAT

Simpsoneiden pomo selitti, miksi Michael Jackson -jakso sensuroitiin: “Uskon että Jackson koetti saada pikkupoikia sarjamme avulla”

14.03.2019 10:24 | Muropaketin toimitus

HBO:n Michael Jacksonista kertova Leaving Neverland -dokumentti aiheuttaa kohua.

Viime viikolla kerroimme Simpsonien tuottajien päätöksestä sensuroida sarjan kolmoskauden klassikkojakso Stark Raving Dad, koska siinä on mukana ääninäyttelijänä edesmennyt Michael Jackson.

Jacksonista kertova HBO-dokumetti Leaving Neverland on aiheuttanut melkoisen kohun, koska se kertoo erittäin yksityiskohtaisesti Jacksonin pikkupoikien hyväksikäytöstä.

Simpsonien showrunner Al Jean osallistui SXSW-megatapahtumassa Simpsons-paneelikeskusteluun, jossa hän avasi tarkemmin aikoinaan käsikirjoittamansa jakson vetämistä pois yhdysvaltalaisilta tv-kanavilta ja FXX:n Simpsons World -suoratoistopalvelusta.

– Luonnollisesti en ole kovin iloinen päätöksestämme, mutta seison täysin sen takana. Nyt dokumentin katsottuani minusta tuntuu, että Jackson suostui mukaan aivan eri syistä kuin luulimme. Hänelle jakso ei ollut vain komediaa, vaan jotain aivan muuta, Jean sanoi The Daily Beastin mukaan

– Luulen että hän käytti sarjaamme houkutellakseen pikkupoikia. Tämä on vain spekulaatiota, mutta näin uskon käyneen ja se saa minut todella todella surullseksi, hän jatkaa.

Jakso löytyy Simpsonien kolmannen kauden dvd-laatikosta, jonka hinnat ovat pompanneet tapauksen myötä jonkin verran ylöspäin.

Muropaketin uusimmat