UUSIMMAT

Simpsoneiden pitkäaikainen ääninäyttelijä puhui suunsa puhtaaksi: “Olen anteeksipyynnön velkaa jokaiselle intialaiselle”

13.04.2021 14:02 | Muropaketin toimitus

Hank Azaria on työskennellyt ääninäyttelijänä Simpsoneissa vuodesta 1989 lähtien useissa eri rooleissa. Enää hän ei kuitenkaan esitä intialaista Apua.

Simpsoneiden pitkäaikainen ääninäyttelijä Hank Azaria kertoo tuoreessa haastattelussa (The Hollywood Reporterin kautta), miksi päätti lopettaa Apu-hahmon esittämisen. Hän myös kommentoi olevansa hahmon vuoksi anteeksipyynnön velkaa kaikille intialaisille.

“Olin puhumassa poikani koulussa ja juttelin intialaisille lapsille, koska halusin kuulla heidän kommenttinsa. 17-vuotias poika kertoi, ettei hän ole koskaan katsonut Simpsoneita, mutta hän tietää kuka Apu on. Tässä vaiheessa se on suoranainen herjaus. Hän tiesi ainoastaan sen, mitä hänen kaltaisistaan ihmisistä ajatellaan ja miten heidät esitetään maassamme”, Azaria kertoo.

Hän kertoo, että poika pyysi kyyneleet silmissään Azarialta, jotta tämä selittäisi Hollywoodin käsikirjoittajille, että sillä, mitä he kirjoittavat, on merkitystä monien ihmisten elämässä.

“Pyydän todellakin anteeksi. Se on tärkeää. Pyydän anteeksi omalta osaltani sen luomisessa ja siihen osallistumisesta. Osittain minusta tuntuu, että minun pitäisi mennä jokaisen tässä maassa asustavan intialaisen luokse pyytämään henkilökohtaisesti anteeksi”, Azaria jatkaa.