Simpsoneita 27 vuotta tehnyt Alf Clausen sai potkut sarjasta kolme vuotta sitten – Nyt selvisi vihdoinkin miksi

30.04.2020 20:01 | Muropaketin toimitus

Simpsoneihin musiikkia tehneen Alf Clausenin kerrotaan delegoineen sävellystehtäviä muun muassa pojalleen.

Kolme vuotta sitten Simpsons-fanit yllättyivät, kun 27 vuotta animaatiosarjaan musiikkia säveltänyt ja lukuisia Emmy-palkintoja kahminut Alf Clausen sai potkut. Viime vuonna 79-vuotias säveltäjä veti Disneyn ja sen Fox-osaston oikeuteen vedoten ikäsyrjintään.

The Hollywood Reporterin uutisen mukaan potkujen syy oli kuitenkin aivan toinen. Tapaus juontaa juurensa vuoteen 2011, jolloin studio suunnitteli korvaavansa Clausenin suuren orkesterin syntetisaattoreilla ja tietokoneilla tehdyksi musiikiksi. Clausen sai tuolloin kuitenkin pitää työpaikkansa.

Vuonna 2016 tekeillä oli Simpsoneiden jakso nimeltä The Great Phatsby. Sarjan tuottaja ei ollut tyytyväinen Clausenin tuotantoon ja kyseenalaisti tämän taitoa tehdä jakson tyylin vaativaa musiikkia. Pian paljastui kaikille yllätyksenä, että Clausen olikin luvattomasti delegoinut töitä muille ihmisille, mukaan lukien pojalleen Scott Clausenille.

“Päätimme tuolloin, että voisimme parantaa sarjamme musiikin laatua korvaamalla hänet toisella tekijällä”, kommentoi päätöstä Simpsoneiden tuottaja Richard Sakai.

Muropaketin uusimmat