“Sinä mitään Rita Hayworthia ole kirjoittanut” – Stephen King paljasti miten erikoisiin tilanteisiin maailman kuuluisin kauhukirjailija voi joutua

26.03.2021 15:00 | Muropaketin toimitus

Stephen King on kirjoittanut kauhun lisäksi myös muunlaisia tarinoita. Kuuluisin näistä “muista” on Shawshank Redemption.

Kaikki tietävät Stephen Kingin kauhukirjallisuuden mestarina, minkä vuoksi ihmisiltä joskus unohtuu, että kirjailija on rustannut myös muunlaisia tarinoita. Tuoreessa haastattelussa (Cinemablendin kautta) King kertoo hupaisasta tapauksesta tähän liittyen.

“Olin käymässä ruokakaupassa täällä Floridassa ja nurkan takaa minua vastaan tuli nainen. Hän osoitti minua ja sanoi: ’Minä tiedän kuka sinä olet! Sinä olet Stephen King! Sinä olet kirjoittanut kaikkia niitä kammottavia tarinoita. Ja se on ihan ok. Mutta minä tykkään enemmän hyvän mielen tarinoista, niin kuin elokuva Shawshank Redemption’. Kerroin hänelle, että minä itse asiassa kirjoitin senkin, mihin hän vastasi epäuskoisena, että et ihan varmasti kirjoittanut”, King muistelee.

Frank Darabontin vuonna 1994 ohjaama Shawshank Redemption pohjautuu Kingin 1980-luvun alussa kirjoittamaan novelliin nimeltä “Rita Hayworth and the Shawshank Redemption”, mistä ilmeisesti elokuvan nimen suomennoskin on saanut alkunsa. Suomessahan elokuva tunnetaan nimellä Rita Hayworth – avain pakoon.