Uusimmat

Sinkkuelämää-elokuvalle viikonloppuna ennätysmäiset 51 414 katsojaa

09.06.2008 12:44 Muropaketin toimitus

sinkkisSex and the City – Sinkkuelämää sai Suomessa ensi-iltansa 6.6. ja keräsi heti ensimmäisenä viikonloppunaan 51 414 katsojaa. Useat elokuvan näytöksistä olivat täynnä viimeistä penkkiä myöden. Ennakkonäytökset mukaanlukien elokuvan on nähnyt jo 56 700 katsojaa. Elokuvaa levitetään Suomessa 51 kopiolla.

”Sinkkuelämää rikkoi kertaheitolla kaksi ennätystä: se teki lipputuloissa vuoden 2008 parhaan avaustuloksen päihittäen jopa Indiana Jonesin ja oli samalla Suomen kaikkien aikojen paras kesäkuun avaustulos. Tämä todistaa selvästi, että kun elokuva on riittävän kiinnostava, se vetää yleisön saleihin kesähelteistä huolimatta myös Suomessa”, teatterilevityksen johtaja Timo Räisänen FS Filmistä kommentoi.

Yhdysvalloissa elokuva sai ensi-iltansa 30.5. ja valloitti myös siellä katsojatilaston ykkössijan 56 miljoonan dollarin tuloksella.

Sex and the City – Sinkkuelämää -elokuvan pääosissa nähdään kaikki tv-sarjan päätähdet Sarah Jessica Parker (Carrie), Kim Cattrall (Samantha), Cynthia Nixon (Miranda) ja Kristin Davis (Charlotte). Elokuvassa on mukana myös moni tv-sarjasta tuttu miesnäyttelijä, mm. Chris Noth (Mr. Big), David Eigenberg (Steve), Evan Handler (Harry) ja Jason Lewis (Smith Jerrod).

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Sinkkuelämää-tv-sarjan kehittäjä ja vastaava tuottaja Michael Patrick King. King on ohjannut ja käsikirjoittanut myös tv-sarjan jaksoja. Elokuvan pukusuunnittelusta vastaa palkittu muotisuunnittelija Patricia Field, jonka ura lähti räjähdysmäiseen nousuun Sinkkuelämää-tv-sarjan myötä.

Muropaketin uusimmat