Sky-kanavan kaikkien aikojen kunnianhimoisin sarja Britannia nähdään HBO Nordicilla tammikuussa

06.12.2017 11:21 | Muropaketin toimitus

Sky:n ja Amazonin suurtuotanto Britannian kaikki jaksot tulevat katsottavaksi kerralla.

HBO Nordicilla 19. tammikuuta alkavassa Britannia-sarjassa lähdetään roomalaisarmeijan matkassa keskelle kelttien mystisten voimien maailmaa. Sarjan on käsikirjoittanut Jez Butterworth (007 Spectre) ja sitä tähdittävät muun muuassa kelttiläisprinsessa Kerraa näyttelevä Kelly Reilly (True Detective), roomalaislegioonan päällikkönä Auluksena nähtävä David Morrissey (The Walking Dead), Divis-druidia esittävä Nikolaj Lie Kaas (Jälkiä jättämättä) ja kelttien kuningatarta Antediaa näyttelevä Zoë Wanamaker (Harry Potter ja viisasten kivi).

Yhdeksästä jaksosta koostuvaa, visuaalisesti näyttävää draamasarjaa mainostetaan Sky-kanavan kaikkien aikojen kunnianhimoisimpana sarjana.

Britannian virallinen synopsis kertoo:

”Kentin kuninkaan tyttären, prinsessa Kerran on haudattava erimielisyydet arkkivihollisensa kelttien kuningattaren Antedian kanssa, kun roomalaiset tunkeutuvat Britanniaan vuonna 43. Kenraali Aulus Plautiuksen johtamat roomalaisjoukot ovat päättäneet onnistua siinä missä Caesar epäonnistui ja valloittaa Rooman valtakunnan kaukaisella laidalla sijaitseva kelttien hallitsema mystinen maa. Aulus on vahva ja lannistumaton johtaja, mutta hänen sisälleen hautaama salaisuus uhkaa tehtävää. Kerralle lankeaa elämänsä tärkein tehtävä, kun hän saa johtaakseen heimot ja druidit taistelemaan yhteisessä rintamassa mahtavaa roomalaisarmeijaa vastaan.”

Britannian yhdeksänosainen 1. kausi saa ensi-iltansa kokonaisuudessaan HBO Nordicilla 19. tammikuuta.