Slenderman haahuilee nyt Hollywoodissa – kauhuelokuvan tekijät riidoissa Sonyn kanssa

04.06.2018 11:23 | Muropaketin toimitus

Slender Man -kauhuelokuvan ensi-ilta saattaa siirtyä.

Suosittuun netti-ilmiöön perustuvan fiktiivisen Slender Man -kauhuelokuvan tekijät ja sen levittäjänä toimiva Sony Pictures ovat riidoissa keskenään. Variety kertoo studion ja elokuvan tuottajien näkemysten leffan markkinointistrategiasta eroavan niin paljon, että Slender Man saattaa vielä päätyä jonkin toisen studion levitettäväksi. Elokuvan on tarkoitus saada ensi-iltansa Yhdysvalloissa 24. elokuuta.

Sony Pictures näkee Slender Manin pienen budjetin leffana, jota kannattaa markkinoida samaan tyyliin kuin esimerkiksi Insidious- ja Sinister-elokuvistaan tutun Blumhouse-tuotantoyhtiön tekeleitä. Tuottajat luottavat leffaansa kuitenkin enemmän ja haluaisivat sen markkinointiin käytettävän enemmän rahaa ja leffan päätyvän laajempaan levitykseen Yhdysvalloissa. Sony ei kuitenkaan ole valmis tuhlaamaan niin paljon rahaa kuin moinen maksaisi.

Slender Manin tuottajilla on sopimuksessaan pykälä, joka sallii heidän kaupitella sitä vielä tässä vaiheessa muille studioille, ja he ovatkin esittäneet elokuvan esimerkiksi Netflixille ja Amazonille.

Tällainen tapaus on todella harvinainen kun elokuvan ensi-iltaan on enää muutama kuukausi, varsinkin kun Sony on jo julkaissut elokuvan trailerin, julisteita ja promokuvia. Jos tuottajat eivät löydä toista studiota, niin Sony ilmeisesti tuo leffan teattereihin alkuperäisen suunnitelman mukaan. Suomessa sen ensi-illan on tarkoitus olla maahantuojan mukaan edelleen 31. elokuuta.

Slender Man on ehtinyt herättää jo kohua, sillä kauhuelokuva on tosielämässä ystävänsä murhaa netti-ilmiön innoittamana yrittäneen Anissa Weierin isän Bill Weierin mielestä todella mauton.

Slender Manin on ohjannut Sylvain White ja siinä esiintyvät muun muassa Joey King, Julia Goldani-Telles, Jaz Sinclair, Annalise Basso ja Javier Botet. Elokuvassa neljä teinityttöä yrittävät todistaa Slendermanin olevan hölynpölyä, mutta kun yksi heistä katoaa, alkavat nuoret epäillä hänen päätyneen itse laihan kammotuksen uhriksi.