Uusimmat

Snowpiercer- ja Okja-elokuvista tutun Bong Joon-hon Cannesin pääpalkinnon voittanut Parasite avaa Night Visions -festivaalin

29.10.2019 12:09 Muropaketin toimitus

Odotettu Parasite saa Suomen ensi-iltansa Helsingin Night Visions -leffafestivaaleilla.

Vuosikymmenen viimeisen Night Visions -elokuvafestivaalin ohjelmisto on paljastettu ja luvassa on melkoista herkkua. Helsingissä 20.-24. marraskuuta järjestettävällä festivaalilla esitetään 44 elokuvaa Kaisaniemenkadun Kinopalatsin kolmella valkokankaalla.

Avajaiselokuvana nähdään vuoden odotetuimpiin valkokangastapauksiin lukeutuva Parasite. Eteläkorealaisen Bong Joon-hon (Snowpiercer, The Host, Okja) seitsemäs pitkä ohjaus kaihtaa selvää lajityyppilokerointia ja yhdistää draamaa, trilleriä ja mysteeriä mustaan komediaan. Cannesin elokuvajuhlien pääpalkinnon voittanut Parasite on myös Oscar-ennakkosuosikki. Se saapuu Suomessa laajempaan teatterilevitykseen tammikuussa 2020.

Luvassa on vaikka mitä muutakin kiinnostavaa, kuten esimerkiksi tuoreimpiin kansainvälisiin festivaalihitteihin lukeutuva, Torontossa syyskuussa maailmanensi-iltansa saanut Synchronic, joka saa Night Visionsissa Pohjoismaiden ensiesityksensä. Ohjaajakaksikko Justin Bensonin ja Aaron Moorheadin (The Endless, Spring) tieteistrillerin pääosissa nähdään Fifty Shades -pääosakasvo Jamie Dornan ja Marvel-tähti Anthony Mackie.

Erikoisuus Surfer: Teen Confronts Fear kirii puolestaan oitis tulevaisuuden kulttielokuvatapausten kapeaan kärkeen. Kalifornialaisen yliopistoprofessorin Douglas Burken esikoisohjaus on täydellisen omintakeinen jännitysdraama, jonka muun muasssa trendien aallonharjoja seuraava Vice-lehti on nimennyt Tommy Wiseaun modernin kulttiklassikon The Roomin manttelinperijäksi.

Night Visionsin koko komea ohjelmisto löytyy täältä. Lipunmyynti käynnistyy ensi perjantaina 1. marraskuuta.

Synchronic

Surfer: Teen Confronts Fear