Uusimmat

Sonyn tietomurron paljastus: Marvel Studios koetti saada Spider-Manin itselleen – eikä siinä vielä kaikki

10.12.2014 08:00 Muropaketin toimitus

/wp-content/uploads/s/f/editor/images/amazingspiderman2dd92929.jpg

Sonyn tietojärjestelmiin murtauduttiin marraskuun lopussa ja nyt hakkerit ovat alkaneet jakaa saalistansa verkossa.

The Wall Street Journal -lehden mukaan Marvel Studios lähestyi tänä syksynä Sonya ja ilmoitti haluavansa tehdä aikaisempaa tiiviimpää yhteistyötä studion kanssa Hämähäkkimiehen tiimoilta.

Marvelin toiveena oli saada Hämis kevään 2016 Captain America: Civil War -elokuvaan. Lisäksi Marvel kertoi hahmon elokuvaoikeudet omistavalle Sonylle haluavansa tehdä uuden Spider-Man-trilogian. Marvel toteuttaisi elokuvat osana ”The Avengers -maailmaansa”, mutta Sony Picturesilla olisi sanansa sanottavana trilogian sisältöön ja lisäksi studio vastaisi markkinoinnista ja levityksestä.

Ikävä kyllä, nämä suunnitelmat eivät toteutuneet. Sony Pictures aikoo vuotaneiden sähköpostien mukaan pitää tammikuussa laajan ideariihen, jossa pyritään päättämään mitä seittisingon kanssa tehdään The Amazing Spider-Man 2:n tuottaman pettymyksen jälkeen. Vielä ei ole tiedossa onko Marvelin ehdotus torpattu täydellisesti tai miten salaisten sähköpostien julkaiseminen vaikuttaa aikatauluihin.

Eikä siinä vielä kaikki.

Suunnitelmat ovat täysin auki, mutta Sony on suunnitellut tekevänsä Hämähäkkimiehestä ainakin animaatiokomedian, jonka tuottaisivat 22 Jump Streetistä ja Lego-elokuvasta tutut Chris Miller ja Phil Lord. Myös suunnitelmat konnaelokuvista Sinister Six ja Venom ovat yhä suunnittelupöydällä, samoin naispuolisiin sankareihin keskittyvä Hämis-leffa.

Ja aivan kuin tässä ei olisi ollut tarpeeksi pureskeltavaa, Sony on vahvistamattomien tietojen mukaan myös lähestynyt vuosien 2002-2007 Spider-Man-trilogian ohjaaja Sam Raimia ja pyytänyt tätä auttamaan The Amazing Spider-Man -elokuvasarjan kanssa. Raimia tiettävästi kosiskellaan joko takaisin ohjaajaksi kahdesta The Amazing Spider-Man -elokuvasta vastanneen Marc Webbin tilalle tai vaihtoehtoisesti tuottajaksi.

Lisätietoja aiheesta saadaan varmasti pian, nyt kun kissa on pöydällä.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: The Wall Street Journal