UUSIMMAT

Sopranos-sarjan tähdet kokoontuvat yhteen jälleen perjantaina, ja todella hyvästä syystä

16.12.2020 08:27 Muropaketin toimitus

Sopranos-elokuva The Many Saints of Newark saa ensi-iltansa maaliskuussa.

HBO:n The Sopranos -klassikkosarjan näyttelijät ja tekijät kokoontuvat yhteen tämän viikon perjantaina 18. joulukuuta oikein hyvästä syystä. He ovat mukana Tiltify-sivuston livestriimissä, jossa järjestettävässä hyväntekeväisyyskampanjassa kerätään rahaa Friends of Firefighters -järjestölle, joka tarjoaa mielenterveyspalveluita nykyisille ja jo eläkkeellä oleville New Yorkin kaupungin palomiehille.

Suorassa lähetyksessä ovat mukana näyttelijät Steve Buscemi, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli, Robert Iler, Drea de Matteo, Tim Van Patten, Steve Schirripa, Jamie-Lynn Sigler, Maureen Van Zandt ja Steven Van Zandt.

Myös sarjan luoja David Chase ja käsikirjoittaja Terence Winter osallistuvat tapahtumaan. He ovat rustanneet yhdessä uuden sketsin, jonka näyttelijäkööri esittää.

Sopranos-sarjaa tehtiin seitsemän kautta vuosien 1999-2007 välillä, ja se voitti muun muassa huimat 21 Emmy-palkintoa.

Ensi vuoden puolella on luvassa Sopranos-elokuva The Many Saints of Newark, joka sijoittuu aikaan ennen sarjan tapahtumia. Se on yksi leffoista, joka saa Yhdysvalloissa ensi-iltansa samaan aikaan sekä teattereissa että HBO Max -suoratoistopalvelussa. Elokuva nähdään Jenkeissä 12. maaliskuuta alkaen, mutta Suomen ensi-ilta ei ole tällä hetkellä selvillä. Jos koronaviruspandemia vain sallii, niin eiköhän elokuva rantaudu meillekin samoihin aikoihin.

The Many Saints of Newarkin on ohjannut Alan Taylor ja käsikirjoittanut Chase. Sen pääosasssa nähdään edesmenneen Sopranos-stara James Gandolfinin poika Michael Gandolfini, joka esittää luonnollisesti nuorta Tony Sopranoa.

Mukana ovat myös muun muassa Alessandro Nivola, Leslie Odom Jr. Jon Bernthal, Corey Stoll, Billy Magnussen, John Magaro, Michela De Rossi, Ray Liotta ja Vera Farmiga.