”Näyttelijät panevat ihan oikeasti”: Sperma lentää pian kasvoille Suomen teattereissa

30.09.2015 16:53 | Muropaketin toimitus

Enter The Voidista tutun ohjaaja Gaspar Noén 3D-tehosteella leikittelevä seksidraama Love saapuu Suomeen luvattua aikaisemmin.

Loven ensi-ilta on Suomessa jo 13. marraskuuta.

Elokuva esitettiin ensimmäistä kertaa Cannesin filmifestivaaleilla keskiyön näytöksenä, ja sai välittömästi aikaan kansainvälisen kohinan.

Elokuvatoimittaja ja -kirjailija Kalle Kinnunen kuvaili Lovea Kuvien takaa -blogissaan seuraavasti:

”Lovessa riittää seksikohtauksia, joissa mitään ei jää arvailun varaan. Love on kolmiulotteinen. Ejakulaatioita ei ainoastaan näytetä, kerran sperma lentää ikään kuin katsojan silmille. Noé ei teeskentele: auliisti hän itsekin kutsui elokuvaansa pornomelodraamaksi… Koska Love on hardcorea, eikä seksikohtauksia toteutettu Nymphomaniacin tyyliin digitaalisin muokkauksin, näyttelijät panevat ihan oikeasti… Visuaalisesti elokuva on nerokas, yksi harvoista todella onnistuneista 3D-kokeiluista. Tämä tietenkään ei ole yllätys, kun kyseessä on yksi elokuvataiteen johtavista esteetikoista ja kamerassa on Benoit Debie.”

Loven pääosissa nähdään Aomi Muyock, Karl Gusman, Klara Kristin, Juan Saavedra sekä Gaspar Noé itse.

Elokuva on kertomus olemassaolosta, nautinnosta ja rakkaudesta, erityisesti ruumiillisesta rakkaudesta.

Sen yksityiskohtaisempi juonikuvaus kuuluu seuraavasti:

”Aamuvarhaisella, tammikuun ensimmäisenä päivänä Murphyn puhelin soi. Hän nousee vuoteestaan nuoren vaimonsa viereltä, kantaa kaksivuotiaan poikansa vanhempien sänkyyn ja kuuntelee viestin vastaajastaan. Viestin jättäjä on Murphyn entisen tyttöystävän Electran äiti, joka on huolissaan tyttärestään. Tämä on ollut kateissa jo jokin aikaa, ja äiti pelkää jotain pahaa tapahtuneen. Loputtomalta tuntuvan päivän aikana Murphy istuu yksin asunnossaan miettien myrskyisää romanssiaan Electran kanssa. Niitä kahta vuotta intohimon paloa, rajojen etsintää, ja virheitä jotka maksoivat Murphylle tämän elämän rakkauden.”

Muropaketin uusimmat