Uusimmat

Miksi Spider-Man piti saada Captain America: Civil Wariin? Ohjaaja Joe Russo selitti

29.04.2016 11:12 Tatu Junni

Captain America: Civil Warin yhdessä veljensä Anthonyn kanssa ohjannut Joe Russo on kertonut, miksi Hämähäkkimies on mukana elokuvassa.

Elokuvan ulkopuolella syy on tietenkin se, että Marvel Studios onnistui kalastamaan Hämiksen hahmorosteriinsa filmatisointioikeudet 1990-luvulla ostaneelta Sony Picturesilta.

Mutta entäpä tarinan kannalta?

Joe Russon mukaan Tony Stark (Robert Downey Jr.) suhtautuu ”sisällissotaan” tuttuun narsistiseen tapaansa, eikä halua hävitä kamppailua Kapteeni Amerikkaa vastaan. Niinpä hän haluaa jokaisen kynnelle kykenevän sankarin omalle puolelleen ja lähestyy Hämähäkkimiestä, jota pitää mahtavana ei-tappavana aseena.

”Jos aikoo hyökätä sellaisten ihmisten kimppuun, joita ei välttämättä halua satuttaa, ei ole parempaa apulaista kuin Hämähäkkimies”, Russo totesi.

Uuden sotilaan lisäksi Tony Stark halusi samalla Hämähäkkimiehen siipiensä huomaan, Joe Russo lisäsi.

Nero-miljardööri-playboy-filantroopin tarkoituksena on suojella Hämistä, minkä huomasi Captain America: Civil Warin aikana esimerkiksi siinä kohtaa, kun taistelu lentokentällä ei mennytkään suunnitelmien mukaan. ”Pidä etäisyyttä ja seititä heidät”, Stark sanoi suojatilleen sen sijaan että olisi passittanut seinäkiipijän suoraan käsirysyyn.

Supersankarien välit kehittyvät edelleen ensi vuonna, sillä Tony Stark on mukana Spider-Man: Homecoming -elokuvassa.

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat