UUSIMMAT

Star Trek -ohjaaja katuu elokuvan tekemistä: “Se oli tuhoon tuomittu alusta asti”

05.09.2018 12:59 | Aki Lehti

William Shatner on samaa mieltä monien fanien kanssa Star Trek V: The Final Frontier -elokuvasta.

Elävä legenda, Kapteeni Kirk, laulaja, näyttelijä ja ohjaaja William Shatner paljastaa itsestää eilen ilmestyneessä Live Long and… What I Might Have Learned Along the Way -elämäkerrassaan runsaasti uusia asioita. Yksi niistä on se, että Shatner on samaa mieltä monien fanien kanssa vuoden 1989 Star Trek V: The Final Frontier -elokuvan tasosta, jota yleisesti pidetään alkuperäisen miehistön leffoista huonoimpana. Shatner esitti elokuvassa tietysti Kirkiä, mutta hän myös ohjasi sen, joka oli virhe.

– Minulla oli vaihtoehto. Saatoin tehdä kompromissin ja ohjata elokuvan tai kieltäytyä hommasta kokonaan. Tein virheen, suostuin kompromissin, jonka johdosta elokuva oli tuomittu epäonnistumaan heti alusta alkaen, Shatner kertoo.

Star Trekin luoja Gene Roddenberry ei pitänyt Shatnerin alkuperäisistä ideoista elokuvaa varten, joten kompromissien kautta lopputulos oli mitä oli. Se näkyi myös katsojaluvuissa, sillä Star Trek V: Final Frontier tahkoi rahaa yli puolet vähemmän kuin sen edeltäjä Star Trek IV: The Voyage Home.

Muropaketin uusimmat