Uusimmat

Star Wars -mysteeri sai vastauksen: Tämän takia pahisten valomiekat ovat aina punaisia

20.10.2016 07:20 Tatu Junni

Star Wars

Darth Vader, keisari Palpatine, Darth Maul ja Kylo Ren ovat kaikki heilutelleet punaista valomiekkaa. Moni on erehtynyt kuvittelemaan, että se liittyy punaiseen väriin miellettyihin ominaisuuksiin, kuten impulsiivisuuteen ja aggressiivisuuteen. Selitys ei kuitenkaan ole näin yksinkertainen.

E. K. Johnstonin uusi spin-off-romaani Star Wars: Ahsoka tarjoaa perusteellisen, joskin aika hurmumheiltä haiskahtavan selityksen sille, miksi Voiman pimeälle puolelle kääntyneet pahikset heiluttavat punaista Star Warsin maailmassa.

Kaiken taustalta löytyvät Kyber-kristallit, joita kielipoliisien painajainen Yoda on kutsunut valomiekkojen sydämeksi.

Johnstonin kirjan mukaan:

”Kyber-kristallit valitsevat Voiman käyttäjän ja paljastavat itsensä haluamalleen omistajalle, mutta pimeän puolen kulkijat eivät koe samaa yhteyttä kristalleihin. Ainoa tapa, jolla Sithit ja muut Voiman pimeää puolta käyttävät voivat saada kristalleja, on varastamalla tai anastamalla ne kaatuneen vastustajansa ruumiista. Vaikka kristallit vietäisiin vihreästä tai sinisestä valomiekasta, niiden pakottaminen uuteen valomiekkaan aiheuttaa ’verenvuotoa’, joka muuttaa kristallit punaisiksi”.

Valomiekkojen taustoja ei ole liiemmin käsitelty elokuvissa. Tämä on helppo ymmärtää; moni Star Wars -fani pyöritteli silmiään kun George Lucas alkoi vuoden 1999 Star Wars: Episode I – The Phantom Menacessa esitelmöidä midi-kloriaaneista. Sen jälkeen Star Wars -maailmaa on taustoitettu enemmän sarjakuvien, kirjojen, pelien ja tv-sarjojen puolella.

Valkokankaalla riittää, että valomiekat ovat näyttäviä ja pahimman pahiksen tunnistaa aina punaisesta.

Ahsoka

Tatu Junni

Olen toiminut Otavamedian eri sivustojen tuottajana ja toimittajana vuodesta 2007 lähtien. Ensin Plaza.fi:n elokuva- ja musiikkiosio Kaistalla, myöhemmin eDomessa ja Domessa, ja nykyään sitten Muropaketissa. Osallistun juttujen kirjoittamiseen aktiivisesti etenkin elokuvaosiossamme, joka on käsittelemistämme aiheista minulle läheisin.

Muropaketin uusimmat