Star Wars -ohjaaja J.J. Abrams: Näin The Last Jedi vaikutti joulukuussa ensi-iltansa saavaan The Rise of Skywalkeriin

12.11.2019 21:00 | Muropaketin toimitus

J.J. Abrams antoi itselleen enemmän vapauksia Star Wars: The Rise of Skywalkerin ohjaksissa.

Star Warsin Skywalker-saaga tulee joulukuussa päätökseensä, kun julkaistaan J.J. Abramsin ohjaama Star Wars: The Rise of Skywalker. The Force Awakensin ohjannut Abrams palaa elokuvassa ohjaksiin sen jälkeen, kun uusimman trilogian keskimmäisen osan, The Last Jedin, ohjasi välissä Rian Johnson.

Total Filmille antamassaan haastattelussa Abrams kertoo, että antoi Rise of Skywalkerissa itselleen enemmän vapauksia, eikä kokenut joutuvansa olemaan yhtä tiukasti sidoksissa alkuperäiseen Star Wars -trilogiaan tyylin osalta kuin The Force Awakensissa.

“Tällä kertaa annoin itseni olla vapaampi, ainakin mitä tulee siihen, millä tavoin lähestyin elokuvaa. Episodi VII:ssa olin liimautunut siihen, mitä omassa mielessäni ajattelin olevan oikeaa Star Warsia. Se oli visuaalisen kielen löytämistä, kuten oikeilla kuvauspaikoilla kuvaamista ja asioiden tekemistä käsin niin paljon kuin mahdollista. Jatkamme sitä Episodi IX:ssä, mutta olen myös löytänyt itseni tekemästä asioita, mitä en välttämättä olisi uskaltanut tehdä Episodi VII:ssa”, Abrams selittää.

Abrams kertoo The Last Jedin avanneen hänen silmiään uusille asioille: “Rian auttoi minua muistamaan, miksi olemme näissä elokuvissa – emme vain tekemässä jotain mitä on nähty ennenkin. En sano, että olisin tuntenut itseni rajoitetuksi Episodi VII:ssa, mutta löysin itseni tekemässä asioita, jotka tuntuivat vastaavan enemmän alkuperäistä trilogiaa. IX:ssa huomasin ajattelevani, että voisin revitellä vähän enemmän.”

Star Wars: The Rise of Skywalker saa Suomessa ensi-iltansa 18. joulukuuta.

Muropaketin uusimmat