UUSIMMAT

Star Wars -ohjaaja J.J. Abrams: “Olisin itse tehnyt The Last Jedin eri tavalla”

01.10.2019 20:00 Muropaketin toimitus

J.J. Abrams ohjasi Star Wars: The Force Awakensin ja palaa ohjaajan paikalle jälleen The Rise of Skywalkerissa. Välissä julkaistun The Last Jedin ohjasi Rian Johnson.

Star Wars: The Rise of Skywalkerin joulukuinen ensi-ilta lähestyy ja fanit odottavat jännityksellä sitä, millä tavalla J.J. Abrams päättää Rian Johnsonin The Last Jedissä jättämän Skywalker-saagan. The Last Jedi lähti viemään The Force Awakensissa aloitettua tarinaa uudenlaiseen suuntaan, mikä ei ollut kaikkien Star Wars -fanien mieleen.

Myös Abrams kommentoi Empiren haastattelussa, että olisi tehnyt Last Jedin eri tavoin. Hän ei kuitenkaan tunne tarpeelliseksi “korjata” Johnsonin elokuvassa tehtyjä päätöksiä.

“En koskaan ole tuntenut tarvetta korjata mitään. Jos olisin tehnyt VIII:n, olisin tehnyt asioita toisin, aivan kuin Rian [Johnson] olisi tehnyt VII:ssa asioita toisin. Mutta tehtyäni paljon töitä television parissa olen tottunut siihen, että luomiani tarinoita ja hahmoja viedään uuteen suuntaan toisten tekijöiden toimesta”, Abrams selittää.

“Jos haluaa lähteä pois luomansa jutun parista ja uskoo jättävänsä sen luotettaviin käsiin, silloin pitää hyväksyä se, että kaikki tehdyt ratkaisut eivät ole samanlaisia kuin jos olisi tehnyt ne itse. Ja jos palaa takaisin, pitää myös kunnioittaa sitä, mitä on siihen mennessä tehty.”

Skywalkereiden saagan viimeinen elokuva saa Suomessa ensi-iltansa 18. joulukuuta.