UUSIMMAT

Star Wars -tähdellä diagnosoitiin skitsofrenia – vankilasta psykiatriseen hoitoon

12.04.2016 09:30 Tatu Junni

Vuoden 1999 Episode I:ssa nuorta Anakin Skywalkerilla esittäneellä Jake Lloydilla ei ole ollut helppoa tähtiroolinsa jälkeen.

Keväällä 2012 Lloyd kertoi Black Book Magazinelle Star Warsin tehneet hänen lapsuudestaan todella vaikean:

“Toiset lapset olivat todella ilkeitä minulle. He tekivät valomiekkaääniä aina kun näkivät minut. Se oli todella hullua. Koko kouluaikani oli täyttä helvettiä – jouduin tekemään 60 haastattelua päivässä”.

Kiusatuksi joutunut Jake Lloyd vihasi Pimeää uhkaa lopulta niin paljon, että hän tuhosi siihen asti keräämänsä Star Wars -kokoelmansa kokonaan.

Omien sanojensa mukaan Lloyd inhoaa kaikenlaista kuvatuksi tulemista Star Wars -traumojensa takia. Elokuvissa ei nykyään 27-vuotias mies ole näytellyt enää vuoden 2001 jälkeen.

Jake Lloydin vaikeudet ovat jatkuneet vanhemmalla iällä. Viime kesänä entinen lapsitähti pidätettiin ilman ajokorttia ajamisesta ja muun liikenteen vaarantamisesta. Hän myös vastusti viranomaisia pidätyksen yhteydestä. Lloydin äidin mukaan käytös johtui skitsofreniasta ja sen vaatimien lääkkeiden laiminlyömisestä.

TMZ-sivuston mukaan Lloyd on nyt siirretty vankilasta sairaalaan saamaan psykiatrista hoitoa. Lisa-äidin mukaan tämä on jo helpottanut tilannetta ja muutos pojan käytöksessä on silminnähtävä.

Jake Lloyd