Star Wars -tähti avautui saamistaan tappouhkauksista: “Olin ainoa, joka joutui kestämään sellaista, ja se muutti minua”

03.09.2020 13:30 Muropaketin toimitus

Star Wars -tähti John Boyega kertoo saaneensa tappouhkauksia ihonvärinsä vuoksi.

Skywalker-saaga on Star Wars: Rise of Skywalkerin myötä paketoitu, ja uusimman trilogian tähdet vapautuneet muihin töihin. Force Awakensista lähtien avaruusfranchisessa mukana olleella John Boyegalla ei kuitenkaan ole pelkästään hyviä muistoja Star Warsin kuvausten ajalta. Hän nimittäin joutui kärsimään rasismista elokuvasarjan fanien suunnalta.

GQ:n haastattelussa Boyega paljastaa, että hän sai ihonvärinsä vuoksi jopa tappouhkauksia.

“Olen ainoa näyttelijäkaartista, jonka kokemus franchisesta pohjautui ihonväriin… Se saa vihaiseksi ja se muutti minua, koska tajusin, että olin saanut tämän mahdollisuuden [osallistua mukaan Star Warsiin], mutta olen mukana teollisuudessa, joka ei ole vielä valmis minulle. Kenellekään muulle näyttelijälle ei sanottu, että joku aikoisi boikotoida elokuvaa siksi että tämä on siinä. Kenellekään muulle ei lähetetty sosiaalisessa mediassa tappouhkauksia, missä sanottiin musta sitä, musta tätä, sinun ei pitäisi olla stormtrooper”, Boyega avautuu.

Tietenkään Boyega ei ole ainoa vihamielisten fanien vuoksi kärsivä Star Wars -näyttelijä. Rose Ticoa näytellyt Kelly Marie Tran joutui myös nettikiusaamisen kohteeksi rotunsa vuoksi.