Star Wars: The Last Jedin ohjaaja selitti, miksi hän teki elokuvassa asioita, joita jotkut fanit pitävät pyhäinhäväistyksenä

24.08.2019 10:00 | Muropaketin toimitus

Rian Johnsonin ohjaama The Last Jedi herätti julkaisunsa aikaan Star Wars -fanien keskuudessa ristiriitaisia tunteita.

Rian Johnson otti isoja riskejä ohjaamassaan Star Wars: The Last Jedissä. Hän teki hyvinkin liberaaleja muutoksia tuttuun kaanoniin, eikä tämä ollut kaikille Star Wars -faneille mieleen.

Nyt Johnson on Cinemablendin mukaan selittänyt, miksi hän teki elokuvassa sellaisia asioita, joita osa faneista pitää suoranaisena pyhäinhäväistyksenä. Ohjaajan mielestä pitää nimittäin uskaltaa katsoa myös laatikon ulkopuolelle:

“Jos alkaa ajatella asioita sen suhteen, ettei vain astuisi sen ulkopuolelle, mitä alkuperäiset elokuvat edustivat, ei ajattele samalla tavalla kuin ne ihmiset, jotka olivat tekemässä alkuperäisiä elokuvia. Jokaisessa elokuvassa he astuivat noiden rajojen ulkopuolelle ja pakottivat hahmoja uusiin, emotionaalisesti rehellisiin ja samalla yllättäviin paikkoihin. Siksi ne elokuvat ovat niin mahtavia. Siksi ne ovat edelleen elossa. Kaikki olisi ihan toisenlaista jos he olisivat verranneet tekemäänsä vain johonkin sellaiseen, mitä oli tehty aiemmin ja sanoneet, että ’meidän ei kannata tehdä tätä, koska tämä on sen tai tuon ulkopuolella’.”

Kaverin ajatuksessa on järkeä. Elokuvanteko on taiteellista ilmaisua myös suurten franchisejen kohdalla. Johnson otti riskejä sen sijaan, että olisi tehnyt elokuvan valmiin kaavan mukaan ja näin tarjosi katsojille mieleenpainuvia yllätyksiä.