Star Wars -tuottaja paljastaa miksi elokuvasarja meni pilalle ja miten Jedin paluun piti alunperin loppua

13.08.2010 10:56 | Muropaketin toimitus

Empire

Kaksi ensimmäistä Star Wars -elokuvaa olivat mainioita, mutta Jedin paluun kohdalla alkoi alamäki, joka päättyi mahalaskuun. L. A. Timesin haastattelussa Uuden toivon ja Imperiumin vastaiskun tuottaja Gary Kurtz paljastaa mikä elokuvasarjassa oikein meni vikaan.

Oikeastaan kyse ei ole varsinaisesta paljastuksesta, pikemminkin Kurtz vahvistaa yleisen käsityksen: Star Warsin isä George Lucas kiinnostui jatkuvasti yhä enemmän oheistuotteista ja lelulinjastosta, jolloin elokuvan draaman kannalta oleellisemmat asiat pistettiin syrjään. Tuottajan mukaan lelubisnes tuotti kolme kertaa niin paljon kuin elokuvat, joten Lucasfilmin huomio keskittyi luonnollisesti siihen.

Gary Kurtz kertoi haastattelussa myös miten Jedin paluu alunperin loppui ennen kuin käsikirjoitus muokattiin lapsi- eli leluystävällisemmäksi: Han Solo kuoli elokuvan keskivaiheilla, prinsessa Leia keskittyi velvollisuuksiinsa hallitsijana ja Luke Skywalker käveli lopussa yksin auringonlaskuun Clint Eastwood -tyyliin. Tämä oli kuitenkin liian synkkää George Lucasin makuun ja niinpä valkokankaalle passitettiin hänen mielestään toimivampi ratkaisu: tanssivat Ewokit.

Lähde: L. A. Times

Muropaketin uusimmat