Star Warsin lapsitähti Jake Lloyd: ”Pimeä uhka teki lapsuudestani helvetin”

07.03.2012 12:41 Muropaketin toimitus

Star Wars

Anakin Skywalkeria vuonna 1999 ilmestyneessä Star Wars: Episodi I – Pimeä uhka -elokuvassa näytellyt Jake Lloyd on avautunut huippuroolin vaikutuksesta elämäänsä.

Harvakseltaan haastatteluja nykyään antava Jake Lloyd on todennut Black Book Magazinelle Star Warsin tehneet hänen lapsuudestaan todella vaikean. ”Toiset lapset olivat todella ilkeitä minulle. He tekivät valomiekkaääniä aina kun näkivät minut. Se oli todella hullua”, Lloyd muisteli vuosituhannen vaihteen aikoja ja jatkoi:

”Koko kouluaikani oli täyttä helvettiä – jouduin tekemään 60 haastattelua päivässä”.

Kiusatuksi joutunut Jake Lloyd vihasi Pimeää uhkaa lopulta niin paljon, että hän tuhosi siihen asti keräämänsä Star Wars -kokoelmansa kokonaan.

Jake Lloyd valittiin nuoren Anakin Skywalkerin rooliin, kun hän oli vasta kahdeksan vuotta vanha. Ennen Pimeää uhkaa Lloyd oli ehtinyt näytellä mm. Arnold Schwarzeneggerin kalkkunaklassikossa ”Isäni on Turbomies”, joten ura oli vahvasti nousujohteinen vuoteen 1999 asti. Kaikki kuitenkin kariutui Star Warsiin.

Vuonna 2001 Lloyd koetti karistaa Anakinin viittaa harteiltaan Madison-elokuvalla, mutta turhaan. 10 vuoteen entistä lapsitähteä ei ole valkokankaalla näkynyt, eikä tulla näkemäänkään. Omien sanojensa mukaan Lloyd inhoaa nykyään kaikenlaista kuvatuksi tulemista Star Wars -traumojensa takia.

Lähde: Black Book Magazine