Stephen King halusi yhden uuden kohtauksen It-elokuvan jatko-osaan

05.08.2019 21:01 | Muropaketin toimitus

Andy Muschiettin ohjaama jatko-osa Stephen Kingin kauhuklassikolle julkaistaan 6. syyskuuta. Suomessa elokuvaa markkinoidaan nimellä Se: Toinen luku.

Andy Muschietti onnistui ansiokkaasti siirtämään Stephen Kingin luoman klovnikauhuilun ensimmäisen osan valkokankaille parisen vuotta sitten. Tänä vuonna syyskuun 6. päivä vuorossa on samaisen romaanijärkäleen toisen puoliskon filmatisoinnin julkaisu, kun ensi-iltansa saa Se: Toinen luku.

Jatko-osassa kätensä on peliin laittanut myös itse Stephen King, jonka kerrotaan halunneen yhden kokonaan uuden kohtauksen lisäämistä elokuvaan. Total Filmin haastattelussa (Syfyn kautta) ohjaaja Muschietti kertoo, että luettuaan käsikirjoituksen kirjaililja oli antanut kommenttinsa, mutta samalla vaatinut uuden kohtauksen lisäämistä mukaan.

Uutisen mukaan Muschietti teki työtä käskettyä, koska “eihän Stephen Kingille voi sanoa, ettei hän saa kirjoittaa Sitä”. Syyskuussa siis nähdään, millaisen lisäyksen King on halunnut. Ainakin kirjailija itse kuulostaa olevan tyytyväinen tulevaan elokuvaan.