Uusimmat

Stephen Kingin oma suosikki hänen tarinoihinsa perustuvista tv-sarjoista ei taida olla kovin monelle tuttu

30.12.2020 10:29 Muropaketin toimitus

Stephen King kertoo mielipiteensä tv-sarjoistaan.

Stephen Kingin The Stand – Tukikohta -järkäleromaaniin pohjautuva saman niminen sarja pyörii tällä hetkellä HBO Nordicilla. Sen kunniaksi King kävi läpi The New York Timesin pitkässä jutussa hänen kirjojensa pohjalta tehtyjä sarjoja. Kirjailija myös paljastaa oman suosikkinsa tarinoihinsa perustuvista tv-sarjoista.

Kingin lemppari on kolmiosainen vuoden 1999 Storm of the Century – Myrskyn silmässä, joka ei ehkä ole kaikille tuttu. Se johtuu siitä, että King hieman huijaa vastauksessaan, sillä Storm of the Century ei perustu kirjaan, vaan hän rustasi sen suoraan tv-sarjaksi. Kertomus julkaistiin kyllä myös kirjana.

– Storm of the Century on ehdottomasti paras tekstini pohjalta tehty sarja, rakastan sen tarinaa. Sen tunnelma lumimyrskyn keskellä on juuri oikea, King sanoo.

Sarjassa Mainen osavaltiossa sijaitsevaan Little Tall Islandin pikkukaupunkiin iskee lumimyrsky, joka tuo mukanaan muutakin kuin pirullisen kehnon kelin. Storm of the Century on itse asiassa oikein hyvä King-sarja, josta esimerksiksi Rotten Tomatoes -sivuston mukaan on pitänyt 83 prosenttia katsojista.

Kingin The Stand -sarjasta puolestaan todettiin Muropaketin arviossa muun muassa seuraavaa:

”Tukikohta on yksi Kingin parhaiten koossa pysyviä teoksia, mutta uusi sarja hajottaa tätä rakennelmaa niin, että sen tarinaan on haastavaa päästä sisälle. Sarja nimittäin aloittaa tarinan kertomisen keskeltä ja ryhtyy siitä säteittäin rakentelemaan kokonaisuutta takaumien avustamana. Se ei käytä paljoakaan aikaa virukseen ja sen leviämiseen, mikä nykymaailman tilanteessa on luultavasti ihan oikea ratkaisu, etenkään kun tarinan lähtökohta ei nykyisin enää ole niin tajuntaa räjäyttävä kuin alkuperäisen romaanin julkaisun aikaan.”

Arvostelu | HBO Nordicin uusi Stephen King -sarja ei ole ihan onnistunut – The Stand on tilkkutäkki, jonka alta katsojan on vaikea päästä pois

Muropaketin uusimmat