Steve Carellin uutuuselokuvan piti saapua Suomeen perjantaina – nyt ensi-ilta on peruttu, koska studio menetti uskonsa sen menestykseen

08.01.2019 09:58 Muropaketin toimitus

Robert Zemeckisin ohjaama Welcome to Marwen oli Yhdysvalloissa totaalifloppi.

Robert Zemeckisin ohjaamaa Welcome to Marwen -elokuvaa ei nähdäkään Suomen elokuvateattereissa. Sen piti saada ensi-iltansa 11. tammikuuta, mutta Finnkino kertoo nyt elokuvan oikeudet omistavan Universal Picturesin kuitenkin peruneen elokuvateatterilevityssuunnitelmat kaikissa Pohjoismaissa elokuvan Yhdysvalloissa saaman nihkeän vastaanoton vuoksi.

Steve Carellin tähdittämä elokuva on saanut inspiraationsa hienosta Marwencol-dokumentista, joka kertoi Mark Hogancampista, miehestä joka menetti muistinsa pahoinpitelyn seurauksena. Aivovamman saanut mies päätyi rakentamaan taideinstallaation, Marwencol-kaupungin, jossa hänen uusi ja vanha elämänsä sekoittuvat toisiinsa. Muun muassa G.I. Joe -figuureiden ja Barbie-nukkejen asuttamassa kaupungissa Mark on sankari, jossa lelut esittävät hänen oikean elämänsä ihmisiä.

Carellin lisäksi leffassa nähdään muun muassa Eiza González, Diane Kruger, Leslie Mann, Merritt Wever, Janelle Monáe, Neil Jackson, Siobhan Williams, Matt O’Leary ja Stefanie von Pfetten.