Steven Spielbergiltä ilmestyy uusi elokuva tänään ja sitä seuraava jo ensi vuonna

08.12.2021 10:01 | Muropaketin toimitus

Steven Spielberg kuvaa parhaillaan omaelämäkerrallista The Fabelmans -elokuvaa.

Steven Spielbergin versio West Side Story -klassikkomusikaalista saa Suomessa ensi-iltansa jo tänään, kaksi päivää ennen Yhdysvaltoja. Kriitikot ovat kehuneet musikaalielokuvan maasta taivaisiin.

Rotten Tomatoes -sivustolla näkemästään on pitänyt huimat 95 prosenttia ammattikriitikoista. Metacriticin puolella kriitikkoarvostelujen keskiarvo on tällä hetkellä 86 / 100.

Spielberg on kuitenkin kuvannut seuraavaa elokuvaansa jo heinäkuusta asti. Omaelämäkerrallisen The Fabelmans -leffan yksityiskohdat on onnistuttu pitämään suht hyvin salassa, mutta ensi-ilta on nyt selvillä. The Fabelmans saapuu teattereihin noin vuoden kuluttua, 23.11.2022.

Amblin Entertainment -tuotantoyhtiön leffasta tiedetään sen verran, että se ammentaa ohjaajan omista lapsuuden- ja nuoruudenkokemuksista.

Paul Dano esittää elokuvassa ohjaajan isä Arnold Spielbergiin pohjaavaa hahmoa. Mukana ovat myös Michelle Williams, joka näyttelee Spielbergin äitiä sekä Seth Rogen, joka esittää ohjaajan enoa.

Uusi tulokas Gabriel LaBelle esittää teini-ikäistä Sammya, joka on aloitteleva elokuvaohjaaja, eli itse Spielberg. Once Upon a Time in Hollywood -leffasta tuttu Julia Butters näyttelee Annie-siskon roolin.

Spielberg vastaa luonnollisesti itse hyvin henkilökohtaisen The Fabelmans -elokuvan käsikirjoituksesta yhdessä pitkäaikaisen työtoverinsa Tony Kushnerin kanssa.

Spielberg on kertonut usein, kuinka hänen lapsuutensa Arizonassa on vaikuttanut hänen elokuviinsa. Inspiraation lisäksi monet teemat ja jopa hahmot ovat saaneet innoituksensa suoraan hänen omista kokemuksistaan.