Steven Spielbergin seuraava elokuva taitaa olla henkilökohtaisinta, mitä ohjaaja on tehnyt sitten Schindlerin listan

10.03.2021 08:15 | Muropaketin toimitus

Steven Spielbergin seuraava elokuva perustuu hänen omaan elämäänsä.

Steven Spielbergin West Side Story -versio jumittaa koronalimbossa ainakin ensi joulukuuhun asti, elokuvan viime joulukuulle suunnitellun ensi-illan siirryttyä pandemian vuoksi. Ohjaaja on kuitenkin työstämässä jo uutta elokuvaa, joka Deadlinen mukaan ammentaa hänen omasta lapsuudestaan Arizonassa.

Amblin Partnersin elokuvalla ei ole vielä nimeä, mutta Michelle Williamsin kerrotaan neuvottelevan roolista, joka on saanut inspiraationsa Spielbergin omalta äidiltä.

Projekti on niin henkilökohtainen, että Spielberg itse kirjoittaa käsikirjoituksen yhdessä Tony Kushnerin kanssa. Elokuvan kuvaukset alkavat ensi kesänä ja ensi-illan on tarkoitus olla jossain vaiheessa vuotta 2022.

Spielberg on kertonut usein, kuinka hänen lapsuutensa Arizonassa on vaikuttanut hänen elokuviinsa. Inspiraation lisäksi monet teemat ja jopa hahmot ovat saaneet innoituksensa hänen omista kokemuksistaan. Kovin syvälle hänen menneisyyteensä ei kuitenkaan ole virallisesti päästy kurkistamaan vuoden 2017 HBO-dokumenttia lukuun ottamatta.

Williams nähdään seuraavaksi Todd Haynesin Peggy Lee -elämäkertaelokuva Feverissa sekä Kelly Reichardtin ohjaamassa A24:n Showing Up -elokuvassa. Hän on mukana myös Venom: Let There Be Carnage -leffassa.

Muropaketin uusimmat