Uusimmat

Studio pakotti Renny Harlinin tekemään uransa pahimman floppielokuvan

15.09.2011 09:33 Muropaketin toimitus

Kurkunleikkaajien saari

Renny Harlinin vuonna 1995 valmistunut Kurkunleikkaajien saari on yksi elokuvahistorian suurimmista flopeista. Tuoreessa haastattelussa ohjaaja Renny Harlin paljastaa, ettei elokuvaa olisi koskaan tehty, jos hän olisi saanut päättää asiasta.

KCRW.com-sivuston haastattelussa Renny Harlin kertoo uudesta 5 Days of War -elokuvastaan, mutta muistelee myös menneitä. Ohjaaja esimerkiksi kertoo, nyt ensimmäistä kertaa, ettei olisi loppujen lopuksi halunnut tehdä Kurkunleikkaajien saarta.

Aluksi kaikki oli hyvin. Kurkunleikkaajilla oli lähes 100 miljoonan dollarin budjetti ja pääosanesittäjäksi oli lupautunut Michael Douglas. Geena Davisin piti siis olla sivuroolissa, ei tähdittää koko elokuvaa, kuten lopulta kävi. Ennen kuin kuvaukset ehtivät alkaa, päätti Michael Douglas kuitenkin vetäytyä elokuvasta ja jätti sen tekijätiimin tyhjän päälle.

Koska Kurkunleikkaajien saaren käsikirjoitus ei toiminut ilman Douglasia laisinkaan, rukoili Renny Harlin tässä vaiheessa talousvaikeuksissa kituvaa tuotantoyhtiö Carolcoa purkamaan hänen ja hänen silloisen vaimonsa sopimukset. Elokuvaa ei Harlinin mielestä yksinkertaisesti kannattanut enää tehdä. Carolco ei kuitenkaan suostunut purkamaan Harlinin ja Davisin sopimuksia. Studio halusi Kurkunleikkaajien saaren valmistuvan vaikka mitä tapahtuisi.

Saadakseen elokuvan toimimaan edes jotenkin, Renny Harlin käytti miljoona dollaria omaa rahaansa palkatakseen Hollywoodin huippukäsikirjoittajiin lukeutuneen Mark Normanin muokkaamaan Kurkunleikkaajien saaren tarinasta paremman. Pääosaan nostettiin Geena Davisin rinnalle tuntematon Matthew Modine, joka oli kehno korvaaja Michael Douglasille.

Kurkunleikkaajien saari jäi Carolcon viimeiseksi elokuvaksi. Se tuotti maailmanlaajuisesti vain 18,5 miljoonaa dollaria eli noin 80 miljoonaa vähemmän kuin mitä sen tekeminen maksoi.

Lähde: KCRW.com