Studio pakotti tähtiohjaajan lisäämään 3D-tehosteen elokuvaansa: ”Saan siitä päänsäryn ja vihaan niitä laseja”

11.01.2013 12:32 | Muropaketin toimitus

Star Trek Into Darkness

J. J. Abrams on yksi 2000-luvun kuumimmista uusista ohjaajista, mutta hänkin on pelkkä muurahainen studiopamppujen edessä.

Digital Spylle antamassaan haastattelussa ohjaaja J. J. Abrams paljasti, ettei hän olisi halunnut Star Trek Into Darkness -elokuvaansa 3D-ominaisuutta. Studio ei tästä välittänyt. Paramount Pictures ilmoitti, että 3D:n lisääminen on elokuvan tekemisen ehto. Epäsuoraa kiristystä perusteltiin ”taloudellisilla syillä”.

Ohjaajan ja studion neuvotteluista teki entistä hankalammat se, ettei Abrams ole mikään 3D:n ystävä edes muiden tekemien elokuvien osalta. ”Minulla on välillä ongelmia 3D:n kanssa. En näe tehostetta kunnolla, saan päänsäryn, se ärsyttää minua, vihaan niitä laseja ja sitä, miten ne hämärtävät kuvaa”, ohjaaja luetteli.

Vaikka J. J. Abrams suhtautui hyvin, hyvin kyynisesti 3D:n lisäämiseen Star Trek Into Darknessiin jälkituotannossa, muuttui hänen suhtautumisensa työn edetessä. ”Olemme käyttäneet sellaisia tekniikoita, joita ei ennen ole käytetty 3D:n parissa. Tällaisia elokuvia on tehty jo niin pitkään, että joitakin ongelmia on opittu ratkaisemaan”, Abrams kiitteli.

Star Trek Into Darkness saapuu Suomen elokuvateattereihin kesäkuussa.

Teksti: Tatu Junni
Lähde: Digital Spy 

Muropaketin uusimmat