UUSIMMAT

“Studio saattoi juuri tappaa koko Dyyni-elokuvasarjan” – Ohjaaja Denis Villeneuve ei ole innoissaan Warner Bros.:in uusista linjanvedoista

14.12.2020 20:23 | Muropaketin toimitus

Warner Bros. tiedotti julkaisevansa ensi vuoden suuret elokuvajulkaisunsa Yhdysvalloissa suoraan HBO Maxilla. Näiden joukossa on myös Denis Villeneuven ohjaama Dyyni.

Denis Villeneuven ohjaama suurelokuva Dyyni oli varmastikin yksi tämän vuoden odotetuimpia elokuvateatteriensi-iltoja. Sitä ei kuitenkaan koronan vuoksi julkaistu, vaan ensi-ilta siirrettiin vuodelle 2021. Pari viikkoa sitten Warner Bros tiedotti, että se julkaisee kaikki ensi vuoden elokuvansa HBO Maxilla suoratoistona samaan aikaan valkokangasensi-illan kanssa.

Tieteisklassikkoon pohjautuva Dyyni on elokuva, jonka varmasti moni elokuvien ystävä haluaisi nähdä suurelta valkokankaalta. Sellaiseen sen on suunnitellut myös Villeneuve, joka kirjoitti aiheeseen Varietyssä julkaistun vastineen.

Villeneuven mukaan päätös kuvastaa sitä, ettei WarnerMedian omistaja AT&T “rakasta lainkaan elokuvaa eikä elokuvateattereiden yleisöä”. Hänen mukaansa päätöksessä on kyse pelkästään telekommukaatiojätin tuloksesta Wall Streetillä, minkä vuoksi se on päättänyt “uhrata koko Warner Brosin vuoden 2021 elokuvatuotannon saadakseen katsojien huomion”.

Hänen mukaansa striimauspalvelut ovat hyvä ja vahva lisä elokuvamarkkinoilla, mutta Dyynin kaltaiselle suurelokuvalle ne eivät ole oikea paikka.

“Dyyni ei voi menestyä tarpeeksi hyvin taloudellisesti ja piratismi lopulta voittaa. Warner Bros. saattoi juuri tappaa koko Dyyni-elokuvasarjan”, Villeneuve kommentoi.