Studio sensuroi Slender Man -kauhuleffan aivan pilalle katsojien reaktioiden pelossa

17.08.2018 11:39 | Muropaketin toimitus

Sony on pilannut odotetun Slender Man -kauhuelokuvan leikkaamalla siitä K12-version, joka on lytätty täysin yhdysvaltalaiskriitikoiden toimesta.

Odotettu netti-ilmiöön perustuva Slender Man kauhuelokuva sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa viikko sitten, mutta fanit ja katsojat ovat olleet kummissaan, sillä leffasta on leikattu pois niin paljon kohtauksia, ettei sitä voi kriitikoiden mukaan oikein kutsua edes kokonaiseksi tai valmiiksi teokseksi. Sen Metacriticin kriitikkoarvosana on tällä hetkellä säälittävät 29 / 100 ja Rotten Tomatoesissa vain 27% katsojista on pitänyt elokuvasta.

Bloody Disgusting on selvitellyt mitä oikein tapahtui, ja lyhyt vastaus on se, että studio on leikannut leffan täysin pilalle. Uutisoimme jo kesäkuun alussa Slender Manin olevan vaikeuksissa tekijöiden ja Sony Pictures -studion välisten erimielisyyksien takia. Levittäjä Sony Screen Gems päätti olla mainostamatta leffaa juuri lainkaan, sillä Bloody Disgusting kertoo siitä julkaistun ennakkoon vain kaksi promokuvaa, kaksi traileria ja yhden julisteen.

Screen Gems vaati myös elokuvan ikärajan olevan PG-13, joka vastaa yleensä meidän K12-ikärajaamme. Suomessa K12-elokuvan pääsee täysi-ikäisen aikuisen kanssa katsomaan vähintään 9-vuotias lapsi. Alun perin ikärajan piti olla jotain aivan muuta, mutta studio sensuroi elokuvan pilalle, koska pelkäsi ihmisten reaktioita.

Ystävänsä murhaa Slenderman-netti-ilmiön innoittamana yrittäneen Anissa Weierin isä Bill Weier kertoi julkisesti viime tammikuussa, että hänen mielestään elokuva on todella mauton. Hänen reaktionsa on Bloody Disgustingin mukaan yksi syy, miksi studio pätki leffasta hurjimmat kohtaukset pois.

Alla olevassa trailerissa nähdään pätkiä joita ei ole lopullisessa elokuvissa. Esimerkiksi silmien mutilointi ja metsässä juokseva tyttö, jonka suusta valuu verta eivät ole päätyneet teatteriversioon.

Toivottavasti myöhemmin julkaistavalle Blu-raylle päätyy varttuneemmille katsojille suunnattu leikkaamaton versio.

Slender Manin Suomen ensi-illan piti alun perin olla 31. elokuuta , mutta nyt maahantuoja ilmoittaa vain ”elokuvissa vuonna 2018”. Nähtäväksi jää saapuuko elokuva lainkaan Suomen valkokankaille.