Succession-tähti Brian Coxille tarjottiin avainroolia Game of Thronesista – Nyt näyttelijä paljasti, miksi jätti hittisarjan väliin

17.01.2022 19:30 Muropaketin toimitus

Succession-tähti Brian Coxille tarjottiin Robert Baratheonin roolia Game of Thronesissa. Hän kieltäytyi ja roolissa nähtiin hänen sijaansa Mark Addy.

Succession-tähti Brian Cox on skotlantilainen veteraaninäyttelijä, jolta kysytään usein, miksi hän ei ollut mukana Game of Thronesissa. Tuoreessa muistelmateoksessaan Putting the Rabbit in the Hat Cox paljastaa (GQ:n kautta), että hänelle tarjottiin Game of Thronesissa Robert Baratheonin roolia, mutta hän kieltäytyi kunniasta.

Kuningas Robert Baratheon oli tärkeässä roolissa Game of Thronesin ykköskaudella, mutta hahmon matka jäi lyhyeksi – sarjalle tyypilliseen tapaan – villisian torahampaiden seivästämänä.

“Miksi? No Game of Thronesista tietenkin tuli huikea menestystarina ja jokainen mukana ollut tienasi sievoisia summia. Mutta alun perin minulle tarjottu palkkio ei suoraan sanoen ollut kovinkaan kummoinen. Lisäksi minä olisin kuollut melkoisen aikaisessa vaiheessa, joten en olisi hyötynyt mistään niistä eduista, mitkä konkretisoituivat myöhemmässä vaiheessa, kun suositun sarjan palkat nousevat jokaisen kauden myötä. Joten minä jätin sen väliin ja villisika sai hampaisiinsa Mark Addyn sen sijaan”, Cox kertoo.

Brian Cox esittää Succession-sarjassa Royn mediaperheen patriarkkaa. Sarjaa on tehty kolme tuotantokautta, jotka ovat katsottavissa HBO Maxissa.