Suomalainen Batman-näyttelijä ei pääse supersankariseikkailussa ääneen lainkaan

06.06.2013 14:00 | Muropaketin toimitus

Batman

Batman syntyi USA:ssa, mutta vuosien saatossa hahmosta on tullut kansainvälinen supersankari. Niin kansainvälinen, että nyt jopa Suomessa tehdään omaa Batman-elokuvaa.

Crime Alley on ei-kaupallinen Batman-aiheinen lyhytelokuva. Sen tuotantotiimi koostuu 30 alan ammattilaisesta. Näyttelijäkaarti on värikäs ja monipuolinen: rooleissa nähdään suomalaisille jo entuudestaan tuttuja kasvoja kuten Mikko Vihma (Helsingin Kaupunginteatteri), Anna Easteden (Wipeout Suomi, Haarautuvan Rakkauden Talo), Juha-Pekka Mikkola (Salatut elämät) ja Alisa Ranta-aho (Miss Helsinki) sekä aivan uusia ulkomaisia tuttavuuksia.

Dome.fi:n haastattelussa ohjaaja Pekka Paalanen kertoo, millainen Batman Crime Alleyssa nähdään.

”Batmanin asu on tilattu yhdysvaltalaiselta firmalta, joka valmistaa lisenssillä elokuvien asuista moottoripyöräpukuja, tosin olisimme mielellään hakeneet asua lähempääkin. Halusin elokuvaan englanniksi äidikieltä puhuvia näyttelijöitä; siksi rooleissa nähdää mm. Chris Killik ja Richard Colvin. Mikko [Vihma] teki hahmolla erinomaisen fyysinen suorituksen; näytteleminen on muutakin kuin vain replikointi. Batmanin vuorosanat jälkiäänitetään, jolloin äänessä on englannikielinen näyttelijä. Ehdolla on muutama loistava näyttelijä, rapakonkin takaa, joten rooli on toistakseksi vielä täyttämättä. Batman on mielestäni harvasanainen mies – hyvin suomalainen piirre – mutta kun hän puhuu, kuulostaa hän minun mielessäni enemmän Kevin Conroylta kuin Balelta”.

Lue koko haastattelu täältä:

Batman-ohjaaja Pekka Paalanen tietää, kuinka Helsinki muutetaan Gotham Cityksi

Muropaketin uusimmat