Suomalainen Batman-ohjaaja: ”Emme kilpaile Christopher Nolanin elokuvien kanssa”

07.06.2013 12:20 | Muropaketin toimitus

Crime Alley

Suomalainen Pekka Paalanen ohjaa elokuvaa Batmanista. Luvassa on riippumaton fanifilmi, jonka budjetti on noin 10 000 euron luokkaa.

Dome.fi:n haastattelussa Pekka Paalanen kertoo Crime Alley -nimisen elokuvan tekemisestä. Lyhäri kertoo eläkkeeltä palaavan Batmanin tarinan. Haiskahtaa hieman Yön ritarin paluulta, mutta luvassa on ihan erilainen tulkinta viittasankarista.

”Vanhan, aikansa eläneen sankarin paluu taistoon on vanha käsite, joka on nähty monessakin tarinassa, esim. Clint Eastwoodin Armoton-elokuvassa. Itse olen vanhemman, kokeneemman Batmanin fani; ikä ja arvet tuovat syvyyttä. Yön ritari -trilogia on mahtava eepos ja ilman Nolanin teosta tuskin Crime Alley -elokuva olisi olemassa siinä muodossa missä se nyt on. Ison luokan tuotannoissa liikkuu iso raha, jolloin tarinankerronnallisiin riskeihin ei ole varaa. Pienissä tuotannoissa taas raha on tiukilla, mutta mahdollisuuksia luoviin riskeihin on enemmän. Emme kilpaile Hollywood-jätin kanssa; pyrimme tekemään omaa elokuvaa, ei parempaa. Paljastamatta liikaa elokuvan juonesta, aiomme viedä Bruce Waynen tarinan Batmanina päätökseen tavalla, joka voi olla joillekin ennalta arvaamaton.”

Lue koko haastattelu täältä:

Batman-ohjaaja Pekka Paalanen tietää, kuinka Helsinki muutetaan Gotham Cityksi

Muropaketin uusimmat