Suomalainen kauhuelokuva saa ensi-iltansa Sundancessa – Tällaisella trailerilla Pahanhautojaa mainostetaan maailmalla

13.01.2022 09:42 | Muropaketin toimitus

Odotettu Pahanhautoja-kauhuelokuva saa maailmanensi-iltansa jo ensi viikolla.

Suomalainen Pahanhautoja-kauhuelokuva saa maailmanensi-iltansa Sundancen leffafestareilla jo ensi viikolla. Midnight-sarjassa nähtävän Pahanhautojan ensimmäinen esitys on sunnuntaina 23. tammikuuta.

Leffan jakelijana Yhdysvalloissa toimii arvostettu IFC Films, joka on nyt julkaissut Pahanhautojan amerikkalaismarkkinoille suunnatun trailerin. Rapakon toisella puolella elokuva tunnetaan nimellä Hatching.

Sundancen festariesitysten jälkeen Pahanhautoja pääsee Yhdysvalloissa myös laajempaan levitykseen. Sen elokuvateatteri- ja VOD-ensi-ilta on 29. huhtikuuta. Suomessa Pahanhautojan oli tarkoitus kuoriutua helmikuussa, mutta rajoitusten myötä ensi-ilta onkin vasta 4. maaliskuuta.

Pahanhautojan virallinen synopsis kertoo seuraavaa:

”Nuori Tinja-tyttö yrittää toteuttaa vaativan äitinsä unelman menestymällä telinevoimistelussa. Tinjan äiti esittelee koko maailmalle lahjakasta tytärtään ja idyllisen onnellista perhe-elämäänsä suositussa ”Ihana arki” videoblogissaan. Tinjan elämä täyttyy pakonomaisesta äidin miellyttämisestä, ja ansaitakseen äitinsä rakkauden, Tinja piilottaa tältä kaikki negatiiviset tunteensa. Eräänä yönä Tinja löytää oudon linnunmunan. Hän kätkee munan huoneeseensa ja hautoo sitä salassa peittonsa alla, kunnes munasta kuoriutuu jotain, joka järkyttää heitä kaikkia. Täydellinen koti muuttuu kauhun näyttämöksi.

Pahanhautoja on psykologinen kauhudraama virheellisyyden pelosta ja rakkaudettomuudesta, joka luo hirviön. Elokuvan on ohjannut Hanna Bergholm ja käsikirjoittanut Ilja Rautsi. Pahanhautojan pääosissa nähdään Siiri Solalinna, Sofia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin.”

Vähän liikaa spoilaavan jenkkitrailerin alapuolelta löytyy myös vielä kertauksena kotimaan markkinoille suunnattu mainospätkä.