UUSIMMAT

Suomalainen Oscar-ehdokas pääsee elokuvateattereihin 28. helmikuuta

30.01.2014 13:29 | Muropaketin toimitus

Pitääkö mun kaikki hoitaa?

Oscar-ehdokkaaksi valittu lyhytelokuva Pitääkö mun kaikki hoitaa? saa ensi-iltansa elokuvateattereissa kautta maan 28.2.2014. Elokuva esitetään Akseli Tuomivaaran ohjaaman Korso-elokuvan alkukuvana.

Pitääkö mun kaikki hoitaa? -elokuvan taustalta löytyvät osittain samat tekijät kuin Korsostakin. Korson ovat käsikirjoittaneet Kirsikka Saari sekä Jenni Toivoniemi, jonka lyhytelokuva Treffit voitti viime vuonna Sundancen elokuvajuhlien kansainvälisten lyhyiden fiktioiden kilpailun. Kirsikka on myös Pitääkö mun kaikki hoitaa? -elokuvan käsikirjoittaja, ja elokuvan tuottanut Tuffi Films on toteuttanut Korson yhdessä tuotantoyhtiö Bufon kanssa. Elokuvien levityksestä vastaa Bufon syksyllä 2013 perustama levitysyhtiö B-Plan Distribution.

B-Planin toimitusjohtaja Misha Jaari kommentoi levityspäätöstä: ”Kotimaisella lyhytelokuvalla on nyt erittäin hyvä noste, ja monet elokuvista ansaitsevat paikkansa myös valkokankailla. Pitääkö mun kaikki hoitaa? on universaali tarina, ja elokuvan huumori puhuttelee kaikenikäisiä katsojaryhmiä. Lisäksi lyhyen kestonsa puolesta se soveltuu täydellisesti alkukuvaksi teatterilevityksessä olevalle pitkälle elokuvalle.”

Pitääkö mun kaikki hoitaa? kertoo lapsiperheen kiireisestä aamusta ja äidistä, joka luulee että asiat hoituvat parhaiten, kun kaiken hoitaa itse. Elokuvan on ohjannut Selma Vilhunen. Elokuva kilpailee parhaan näytellyn lyhytelokuvan Oscarista neljän muun elokuvan kanssa.

Oscar-gaala järjestetään Los Angelesissa maaliskuun 2. päivä.